Rezultatul anchetei epidemiologice în cazul ÎPS Pimen: nicio persoană intrată în contact cu arhiepiscopul nu s-a îmbolnăvit de Covid-19
0Direcţia de Sănătate Publică Suceava a încheiat ancheta epidemiologică în cazul ÎPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, infectat cu COVID-19.
Direcţie de Sănătate Publică Suceava, a anunţat că cei 25 de preoţii, din diferite parohii, care au intrat în contact cu ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, infectat cu COVID-19, au rezultate negative le testul pentru noul coronavirus.
Pe de altă parte, site-ul avereabisericii.ro transmite că ÎPS Pimen s-ar fi împărtăşit în noaptea de Înviere şi în ziua următoare, împreună cu alţi călugări, din acelaşi potir. Sursa citată arată că niciunul dintre respectivii călugări nu s-au infectat.
Mesajul este următorul: „Vreau să aveţi în vedere faptul ca ierarhul nostru IPS Pimen a slujit în noaptea de Paşti precum şi luni, alături de toţi părinţii de la mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou. Cu toţii s-au împărtăşit dintr-un potir, afară de unul singur, părintele diacon, care a facut paracliserie si s-a îngrijit de buna randuială a slujbei. Acum, după atât de multă vorbărie şi indignare pe la televizor, au ajuns testele părinţilor şi ale muncitorilor de la Sfântul Ioan. Din toti cei testaţi, unul singur a ieşit pozitiv, şi acesta este tocmai părintele care NU s-a împărtăşit din potirul ţinut de ÎPS Pimen. Aceasta a rânduit Dumnezeu pentru cei căldicei care se apropie de Sfântul Potir şi de „infama linguriţă”.
DSP Suceava a transmis că, dincolo de cei 25 de preoţi, a mai recoltat probe pentru COVID-19 de la peste 30 de persoane de la Mănăstirea „Sf. Ioan din Suceava”, unde locuieşte ÎPS Pimen. Doar şase au avut rezultate pozitive la test, dintre care doi preoţi şi patru persoane din sectorul administrativ.
ÎPS Pimen a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava pe 20 aprilie, cu simptome de COVID 19. Diagnosticul a fost confirmat prin test de laborator. Înaltul prelat a fost transportat cu un elicopter al MAI la Bucureşti pentru a fi tratat la Institutul „Mtei Balş”.
Pe de altă parte, focarul de COVID-19 de la Mănăstirea Dragormirna a fost stins. Cele două măicuţe diagnoasticate s-au vindecat. Lăcaşul de cult a fost redeschis, după ce a stat închis timp de două săptămâni.