Cine sunt medicii suceveni decoraţi de preşedintele Klaus Iohannis

Cine
sunt medicii suceveni decoraţi de preşedintele Klaus Iohannis

Monica Terteliu şi Maria Nistor FOTO: svnews.ro

Doi medici de la Spitalulul Judeţean de Urgenţă ”Sf. Ioan Cel Nou” Suceava au fost decoraţi de preşedintele Klaus Iohannis, cu prilejul Zilei Naţionale a României. Este vorba de şefa secţei de boli infecţioase, dr. Monica Terteliu, şi de un medic specialist în cadrul Secţiei ATI, dr. Alina Maria Nistor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei doi doctori au fost decoraţi cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler.

În decretul semnat de preşedintele Klaus Iohannis se precizează că aceste distincţii au fost acordate „în semn de apreciere pentru profesionalismul, dăruirea, curajul şi solidaritatea manifestate în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de Covid – 19”.

Dr. Monica Terteliu s-a infectat de două ori cu noul Covid-19, iar dr. Alina Maria Nistor nu şi-a luat nicio zi de concediu, în 2020, când a izbucnit criza medicală.  Dr. Monica Terteliu este primul medic din Suceava care s-a vaccinat împotriva noului coronavirus.

După ce informaţiile privind decorarea celor doi medici au ajuns în spaţiul public, a apărut un val de reacţii pe reţelele de socializare. 

Unii internauţi le-au atenţionat pe cele două doctoriţe că preşedintele Iohannis ar putea să le ia distincţiile înapoi. Ei au amitit astfel că în martie, după declanşarea crizei sanitare de la Suceava, preşedintele ţării a retras o medalie acordată cu un an înainte Spitalului Judeţean Suceava, după inaugurarea Ambulatoriului Integrat.

În total, preşedinte României a decorat 28 de medici din România.

 Vă mai recomandăm:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările