Ce a făcut autorul jafului de la Suceava ca să-şi ascundă urmele

Ce a făcut autorul jafului de la Suceava ca să-şi ascundă urmele

FOTO: stirisuceava.net

După comiterea faptei, tânărul de 21 de ani din Cajvana care a comis jaful din comuna Iaslovăţ a judeţului Suceava şi-a dat foc la hainele pe care le-a purtat şi a ascuns pistolul cu care a ameninţat-o pe vânzătoare. Pistolul era, de fapt, o brichetă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ca să-l identifice şi să-l prindă pe autorul furtului de la Iaslovăţ, poliţiştii suceveni au vizualizat 1.000 de minute de înregistrări video de pe camerele de supraveghere. 

Autorul a fost identificat în mai puţin de 24 de ore de la comiterea faptei. Este vorba despre un tânăr de 21 de ani, din Cajvana. 

După ce a ameninţat o vânzătoare cu un pistol pentru a fura banii dintr-o cafenea, tânărul s-a dus acasă şi a ars hainele cu care era îmbrăcat, conştient fiind probabil că ar putea fi identificat în baza imaginilor de pe camerele de supraveghere din cafenea.

În momentul jafului, el era îmbrăcat cu o haină verde, avea o glugă în cap şi o mască pe faţă. În plus, când s-a trezit cu anchetatorii la poartă, tânărul a încercat să fugă, dar nu a reuşit.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Suceava, în seara de 24.01.2022, în jurul orei 20.30 o angajată a unei cafenele din localitatea Iaslovăţ a sesizat faptul că o persoană necunoscută a pătruns în incinta unităţii, a ameninţat-o cu un obiect ce avea forma unui pistol şi a sustras încasările din casa de marcat, respectiv aproximativ 2.000 lei. 

„Au fost constituite mai multe echipe de poliţişti care au demarat imediat atât activităţi investigative cât şi de căutare, exploatând toate elementele probatorii şi pistele conturate în anchetă. (...) În continuare, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale IPJ Suceava au administrat material probator şi au solicitat şi obţinut de la instanţa competentă o autorizaţie de percheziţie domiciliară la locuinţa tânărului bănuit de comiterea faptei.

La momentul intrării în locaţia respectivă, tânărul a încercat să se sustragă şi sa fugă cu un autoturism, însă a fost blocat de echipajele de sprijin, imobilizat şi preluat în custodie pentru efectuarea activităţilor procedurale”, a declarat Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

La percheziţie au fost ridicate articole de îmbrăcăminte purtate de suspect, alte bunuri cu valoare probatorie în cauză, dar şi o parte din suma de bani sustrasă.

De asemenea, ulterior a fost recuperată şi arma neletală utilizată la comiterea tâlhăriei. Pistolul era, de fapt, o brichetă. 
 

Vă mai recomandăm şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările