Slobozia: Greva CFR-iștilor paralizează traficul feroviar din Ialomița

Slobozia: Greva CFR-iștilor paralizează traficul feroviar din Ialomița

Trenurile vor staționa două ore în stații

Mâine dimineaţă, traficul feroviar va fi oprit, timp de două ore, ca urmare a unei greve de avertisment care va fi declanşată de sindicaliștii CFR

Ştiri pe aceeaşi temă

Personalul feroviar va întrerupe, miercuri dimineaţă, lucrul în intervalul orar 07.00 - 09.00, protestul fiind motivat de faptul că nici până în present nu au fost semnate contractele de muncă la CFR Călători şi CFR Infrastructură.

Astfel, cei care foloseau ca mijloc de transport trenul vor trebui să se gândească la soluții alternative pentru a ajunge la destinație, în ziua de 16 martie. „Ne pare rău că recurgem la astfel de măsuri care afectează o mare parte din populația județului Ialomița și a țării, dar am ajuns la capătul răbdării. Contractul colectiv de muncă trebuia semnat încă de la sfârșitul lunii ianuarie. Oamenii sunt cu psihicul la pământ, pentru că nu mai beneficiază de drepturi salariale“, spune Gheorghe Șoldan, liderul Confederației Meridian CFR, filiala Ialomița.

Trafic blocat două ore
În segmental orar 07.00 - 09.00,  aproximativ 20 de trenuri de călători tranzitează județul Ialomița. Începând cu ora 07.00, fiecare tren, de marfă sau de călători, va opri în prima stație aflată pe traseul său și va staționa timp de două ore.

„Niciun tren din România, indiferent că este vorba de marfă sau călători, nu are voie să se afle în mers în acest interval orar. Imediat după terminarea grevei de avertisment, trenurile își vor urma traseul și vor ajunge la destinație cu o întârziere de două ore“, spune Gheorghe Șoldan.

Mulți dintre navetiștii care folosesc zilnic trenul pentru a ajunge la serviciu sau la școală au rămas surprinși de această veste, care îi face să ia considerare alte variante de transport.
Cu autobuzul sau cu ocazia
„Sincer să vă spun, habar nu am cu ce o să ajung la școală. Eu mă duc la liceu, zilnic, la Slobozia, și plec din Țăndărei  cu trenul de șapte fără un sfert și cred că o să mă prindă greva în gară la Bucu. Probabil că miercuri o să iau autobuzul sau ies la ocazie“, spune Viorica Dobriș (17 ani), o elevă care face zilnic naveta între Țăndărei şi Slobozia.

La câțiva metri de adolescentă, tot pe peronul gării din Slobozia, așteaptă trenul către casă și Vasile Dumbravă. „Eu sunt din Căzănești și muncesc în Slobozia, la o firmă de construcții. Fac naveta pe ruta asta de ani de zile, în fiecare dimineață.. Probabil că ies la ocazie miercuri, când este grevă. Nu sunt supărat pentru că îi înțeleg și pe amărâții aștia de la CFR, cât de greu le este acum, cu toate tăierile astea salariale“, spune Vasile Dumbravă (51 ani).
Citiți mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările