DSP Ialomiţa: 2.300 de copii, lăsaţi nevaccinaţi împotriva rujeolei în perioada stării de urgenţă

DSP Ialomiţa: 2.300 de copii, lăsaţi nevaccinaţi împotriva rujeolei în perioada stării de urgenţă

Vaccinarea copiilor va fi recuperată în perioada următoare FOTO Shutterstock

În judeţul Ialomiţa, starea de urgenţă a lăsat nevaccinaţi 2.300 de copii. Din cauza restricţiilor impuse, micuţii cu vârste cuprinse între zero şi 12 ani nu au mai fost imunizaţi împotriva rujeolei, scrie independentonline.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa au fost mobilizaţi pentru a desfăşura anchetele epidemiologice ale persoanelor bolnave de COVID-19, iar monitorizarea vaccinării anti-rujeolice a trecut într-un plan secund. Estimările arată faptul că la nivelul judeţului Ialomiţa există peste 2.300 de copii, cu vârste cuprinse între zero şi 12 ani, cărora nu li s-a făcut imunizarea împotriva rujeolei. "S-a făcut catagrafia şi ştim exact cazurile care trebuie imunizate. Vom face demersuri în vederea vaccinării în următoarea perioadă. Anual se întâmplă, din diferite motive, ca unii dintre copii să nu fie vaccinaţi, dar situaţia se recuperează pe parcurs. Aşa se va întâmpla şi de această dată!" a explicat pentru independentonline.ro Mihaela Dumitrescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările