Conferinţă Super Teach la Slatina, fără diplome, fără credite. „Vii pentru că vrei să descoperi ce poţi să faci în plus“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La clasa Sorinei Iacob elevii citesc de plăcere în pauze şi constant au parte de întâlniri cu oameni extraordinari FOTO: Facebook/Sorina Iacob
La clasa Sorinei Iacob elevii citesc de plăcere în pauze şi constant au parte de întâlniri cu oameni extraordinari FOTO: Facebook/Sorina Iacob

Un eveniment la care sunt aşteptaţi în primul rând dascălii care vor să descopere noi metode de a le fi alături şi a-şi inspira elevii pe parcursul anilor de şcoală va fi organizat pentru prima dată la Slatina. Lista invitaţilor este deosebită.

Conferinţa Super Teach, care va avea loc sâmbătă, 14 mai 2022, se organizează la Slatina pentru prima dată. 

Este o dorinţă care se împlineşte în sfârşit, spune Sorina Iacob, organizator, învăţătoare la Şcoala Gimnazială „George Poboran“ din Slatina, distinsă cu titlul „Creator de educaţie“ în 2019. 

Sorina Iacob este unul dintre dascălii „altfel“ ai şcolii de astăzi care a reuşit să-şi apropie elevii şi să-i implice în activităţi dintre cele mai diverse şi puţin experimentate în mod obişnuit la clasă, iar experienţa dascălului va fi împărtăşită în cadrul conferinţei. 

Va fi un eveniment la care sunt aşteptaţi participanţi mânaţi de dorinţa de a afla lucruri noi şi mai puţin de nevoia de a obţine diplome sau creditele atât de vânate şi necesare în sistemul naţional de educaţie pentru a evolua în carieră.

 „Nu se dau nici credite, nici diplome, pur şi simplu vii pentru că vrei să te dezvolţi şi să descoperi ce poţi să faci în plus pentru tine şi pentru copii. Sloganul este «Să descoperi măreţia din fiecare copil» şi eu cred că dacă vom face asta se va schimba foarte mult în bine totul“, spune Sorina Iacob.

Evenimentul este susţinut din fonduri private, cu o contribuţie infimă din partea participanţilor, şi este parte a proiectului amplu „Super Teach“ care îşi propune să transforme mediul educaţional. Pe lângă conferinţele „Super Teach“ în care sunt invitaţi să-şi împărtăşească experienţa antreprenori, oameni de business şi profesori care au aplicat la clasă metode inovatoare, proiectul mai propune programe de formare Mentalitate Deschisă în Educaţie, dar şi crearea unor comunităţi locale de profesori cu mentalitate deschisă, motivaţi şi pasionaţi de ceea ce fac şi care pot genera schimbarea în comunitate.

La conferinţa de la Slatina se va vorbi despre nevoia de a te conecta la elev, care este mai mare decât aspectele strict cognitive ale învăţării. 

„Magia unui educator stă tocmai în conexiunea pe care o are cu elevii săi zi de zi, iar climatul emoţional favorabil creat de acesta va dezvolta încrederea în sine a copilului“, sunt convinşi promotorii mentalităţii deschise în educaţie. 

În cadrul conferinţei, dar şi în timpul atelierelor de lucru, se vor detalia metode concrete prin care profesorul poate să creze o rutină ce permite conectarea afectivă, în mod constant, cu elevii săi. Cum influenţează profesorul clasa astfel încât elevii să devină un grup unit, cum crează dascălul un mediu securizant pentru elevii lui, ce valori definesc relaţia profesor-elev sunt doar câteva dintre teme. 

Vor vorbi la Slatina experţi în educaţie, formatori Super Teach, antreprenori, specialişti în domenii diverse: Cristina Gheorghe, Andy Szekely, Andreea Puiu, Felix Pătrăşcanu, Diana Brătucu, Cătălin Stoica, Sorina Iacob, Paul Handro, Adrian Buta, Marian Anghel, Loredana Hintea, Carmen Matei.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Învăţătoarea cu har care susţine predarea online: „Dau teme pentru copii, nu pentru părinţi, bunici şi alte rude“

Lecţia despre comunism şi Revoluţia din decembrie ’89 a unei învăţătoare pentru elevii săi. „Şi nu puteaţi merge în vacanţă în Grecia?“

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite