Şeful Unităţii de Primiri Urgenţe de la Sibiu a demisionat. Judeţul are cea mai mare rată de infectare COVID-19

Şeful Unităţii de Primiri Urgenţe de la Sibiu a demisionat. Judeţul are cea mai mare rată de infectare COVID-19

Spitalul Judeţean Sibiu FOTO Arhivă

Autorităţile sanitare au confirmat că demisia a fost depusă încă de miercuri şi că în cursul zilei de joi va fi numit un nou şef al UPU. Medicul demisionar nu a explicat public motivul pentru care a renunţat la funcţie, dar se pare că ar avea legătură cu rata mare de infectare din judeţ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicul şef al Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a celui mai mare spital public din judeţul Sibiu, unde sunt trataţi cei mai mulţi pacienţi cu COVID-19, a demisionat, iar conducerea unităţii va numi un alt medic care să asigure interimatul, a declarat joi, Liliana Coldea, directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu.

„Demisia e înregistrată de ieri. (N.R miercuri). Astăzi o să desemnăm prin decizie un alt medic şef interimar la UPU, pe doctorul Roşca Constantin", a declarat Liliana Coldea, care a precizat că această schimbare nu va afecta în vreun fel calitatea actului medical oferit pacienţilor.

Fostul şef al UPU Sibiu, medicul Bogdan Csillag va rămâne în echipa de doctori a secţiei, fiind considerat un specialist cu o mare experienţă în medicina de urgenţă, nu doar în UPU şi la SMURD Sibiu.

Medicul Constantin Roşca, care urmează să fie desemnat şef interimar, a mai ocupat această funcţie, însă a refuzat să îşi mai prelungească mandatul. Şi acesta are experienţă în UPU Sibiu.

UPU a SCJU este principalul loc unde merg cei mai mulţi pacienţi din tot judeţul Sibiu, în special cei cu COVID-19 sau suspecţi de această boală. În ultimele zile, aici au fost şi peste 300 de pacienţi care au avut nevoie de asistenţă medicală, mulţi dintre ei acuzând simptome de COVID-19. Atât de mulţi oameni se adresează UPU Sibiu, încât a fost nevoie ca să se transforme în săli de aşteptare un chioşc şi containere aduse în curtea spitalului. Mai mult, există chiar pacienţi cu COVID-19 spitalizaţi în saloane amenajate într-un container aflat lângă UPU Sibiu.

Sibiul este judeţul cu cea mai mare rată de infectare din România, de peste 7 la mia de locuitori, potrivit datelor oficiale de miercuri. 

Vă recomandăm şi:

Oboseala post-COVID este resimţită timp de 6 până la 10 săptămâni după vindecare, inclusiv la formele uşoare

Doi români din 10 sunt obezi şi au risc cu 50% mai mare să moară de COVID-19. Sfaturile pentru supravieţuire ale unui nutriţionist

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările