Mesajul unui medic în lupta cu Covid-19: „Se poate câştiga prin trei măsuri: testare, izolare şi vaccinare”

Mesajul unui medic în lupta cu Covid-19: „Se poate câştiga prin trei măsuri: testare, izolare şi vaccinare”

Dr. Alexandru Sava s-a vaccinat deja şi îi încurajează şi pe ceilalţi să o facă. Sursa foto Facebook

Medicul Alexandru Sava s-a aflat în prima linie de luptă împotriva Covid-19 încă de la începutul pandemiei în România. Vaccinarea este în opinia lui principala ”armă de luptă” împotriva virusului.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce a lansat mai multe apeluri cu privire la importanţa purtării corespunzătoare a măştii, dar şi a măsurilor de igienă, medicul iese din nou cu un mesaj de impact. Acesta vorbeşte despre importanţa vaccinului, după ce şi el s-a vaccinat. În urmă cu doar câteva luni şi dr. Alexandru Sava a fost confirmat pozitiv cu Covid-19, cu toate că acesta a respectat dintotdeauna măsurile de distanţare socială. 
 
„Lupta (să ne salvăm părinţii şi bunicii) cu SARS-CoV2 se poate câştiga prin trei măsuri: testare, izolare şi vaccinare. Asta e măsura optimă prin care putem să limităm numărul de decese printre cei dragi. Măsura de bază e vaccinare, secundar în prioritate e respectarea măsurilor sanitare (mască, distanţare şi spălat pe mâini), am repetat-o continuu”, spune dr. Alexandru Sava.
 
Ba mai mult, acesta spune că unii medici au încercat să îşi asume meritele venite în urma mesajelor de conştientizare pe care chiar le le-a promovat în nenumărate rânduri.
 
„În cele 9 - 19 luni în care am tratat exclusiv Covid-10 pozitivi, m-am confruntat cu tot felul de bariere din partea altor colegi de-ai mei, din diferite motive superficial-medicale, dar şi din motive de ”teamă”. Ce mă supără şi mă ofensează e faptul că ”alţii” încearcă şi reuşesc cu brio să-şi asume atenţionările/meritele. Am trecut prin Covid-19, m-am vaccinat, şi am fost, sunt şi voi fi alături de voi. Mesaj pentru voi: vaccinaţi-vă!”, a conchis medicul Alexandru Sava. 
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Mesajul tranşant al unui medic pentru cei care refuză să se vaccineze anti-COVID

Mesajul dur al unui medic pentru scepticii COVID: „Cei care nu cred şi se îmbolnăvesc să nu mai vină la spital!”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările