Fostul primar al Reşiţei, Mihai Stepanescu, a fost trimis în judecată pentru luare de mită

Fostul primar al Reşiţei, Mihai Stepanescu, a fost trimis în judecată pentru luare de mită

Mihai Stepanescu FOTO: Arhivă

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a primarului municipiului Reşiţa, la data faptelor, Mihai Stepanescu, pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită.

Ştiri pe aceeaşi temă

În acelaşi caz au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, inculpaţii Stelian Tăune (pentru dare de mită) şi Ioana Şandru (pentru complicitate la luare de mită).

Conform rechizitoriului procurorilor, în perioada noiembrie 2014 – noiembrie 2015, inculpatul Stepanescu Mihai, în calitate de primar al municipiului Reşiţa, a pretins şi a primit diverse sume de bani ori bunuri şi servicii de la inculpatul Tăune Stelian, pentru a-şi exercita în mod necorespunzător atributele funcţiei de primar, în sensul atribuirii, în mod discreţionar, a unor contracte de lucrări de interes public, societăţii comerciale reprezentată de acesta din urmă.

Astfel, inculpatul Stepanescu Mihai a primit de la omul de afaceri suma totală de 52.000 lei pentru atribuirea unui contract de proiectare şi execuţie lucrări, precum şi 20.000 lei, ca parte a sumei totale de 10.000 euro, pretinse în avans pentru viitoare lucrări.

De asemenea, inculpatul Stepanescu Mihai a mai pretins persoanei respective remiterea unor materiale pentru pavaj şi efectuarea lucrărilor de montare pavaj în curtea unui imobil aflat în proprietatea sa. Valoarea totală a materialelor şi lucrărilor pretinse în avans, cu titlu de foloase injuste, de inculpatul Stepănescu Mihai, pentru acordarea discreţionară a unor viitoare contracte în municipiul Reşiţa, a fost de 214.954 lei.

Persoana care a asigurat legătura dintre cei doi inculpaţi a fost inculpata Şandru Antonia Ioana, aceasta fiind de multe ori cea care prelua de la omul de afaceri, în numele şi pentru primarul municipiului Reşiţa, diverse sume de bani, respectiv aceasta  transmitea, din partea primarului, dorinţa de a i se remite bunuri şi de a i se presta servicii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraş – Severin, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: