VIDEO Misiune periculoasă de salvare a unei pisicuţe de la etajul al şaselea al unui bloc turn

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Operaţiune de salvare a unei pisici de la etajul al şaselea al unui turn din Râmnicu Vâlcea Foto Adevărul
Operaţiune de salvare a unei pisici de la etajul al şaselea al unui turn din Râmnicu Vâlcea Foto Adevărul

O misiune de salvare spectaculoasă prin desfăşurarea de forţe a avut loc vineri în municipiul Râmnicu Vâlcea. O pisică s-a blocat între un balcon şi un aparat de aer condiţionat montat în afară. Exasperaţi de mieunat, vecinii au chemat în ajutor pompierii care au intervenit cu o autoplatformă de lucru la înălţime, fiindcă pisica se afla la etajul şase al unui bloc turn.

GALERIE FOTO

O pisicuţă a rămas blocată vineri la etajul al şaselea al unui bloc turn, între un balcon şi un aparat de aer condiţionat, în municipiul Râmnicu Vâlcea. 

Din cauza mieunatului exasperant şi al faptului că nu se reuşea salvarea pisicii, mai mulţi locatari au chemat în ajutor pompierii. 

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a trimis la faţa locului o autoplatformă de lucru la înălţime, una din cele două din dotarea pompierilor vâlceni.

Platforma unui astfel de vehicul, spun surse din cadrul ISU Vâlcea, poate ajunge până la 44 de metri înălţime, în condiţiile în care un bloc de 10 etaje nu are decât 24 - 25 de metri.

Lumea s-a adunat rapid ca la spectacol pentru a asista la „Operaţiunea Pisica”, amuzaţi de ineditul situaţiei. Imediat au început să circule pe net postări cu acţiunea pompierilor. Pisicuţa a fost salvată şi predată unui bărbat de la etajul al şaselea al blocului. Nu este clar dacă acesta era proprietarul sau animalul căzuse de la un etaj superior. Cert este că periculoasa misiune la înălţime a durat mai bine de 15 minute.

Lunar, la nivelul ISU Vâlcea se primesc mai multe solicitări pentru salvarea animalelor. Până acum, în luna iunie, pompierii au fost prezenţi la patru astfel de operaţiuni. Una a fost joi, când un cal a fost salvat dintr-un bazin plin cu apă, de trei metri adâncime, de pe un câmp din Lungeşti. În acest caz, pompierii s-au folosit de forţa brută şi de un scripete manual, ca să salveze animalul, fiindcă autorităţile nu le-au pus nici un buldo-excavator la dispoziţie, cum se procedează în astfel de situaţii.

Ceea ce nu se ştie, este că astfel de operaţiuni sunt suportate financiar de către noi toţi, fiindcă nu există o Poliţie a animalelor care să intervină în astfel de situaţii şi care să-i taxeze pe proprietarii care nu au grijă de animale. Partea bună este că astfel de misiuni, precum cele la înălţime, sunt considerate de către pompieri drept antrenamente. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite