Situaţie de criză la un spital judeţean, după ce o asistentă şefă a fost confirmată cu COVID-19. O secţie întreagă, închisă temporar VIDEO

Situaţie de criză la un spital judeţean, după ce o asistentă şefă a fost confirmată cu COVID-19. O secţie întreagă, închisă temporar VIDEO

29 de cadre medico-sanitare de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, în izolare la domiciliu, după ce unul dintre angajaţi a fost confirmat pozitiv cu coronavirus Foto Adevărul

Spitalul Judeţean Vâlcea stă pe un butoi cu pulbere, care poate să explodeze oricând, după ce o asistentă şefă a fost confirmată că este infectată cu noul coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba despre asistenta şefă a Secţiei de ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Cazul a fost confirmat luni, 6 aprilie, în urma testelor al căror rezultat a ieşit pozitiv. 

Potrivit unor surse, femeia a rămas acasă de la începutul lunii, după ce a început să se simtă rău. Oficial, s-a anunţat că este vorba despre o transmitere intracomunitară, după cum reiese din primele date ale anchetei epidemiologice, fără însă să se ofere date pe această temă.

Prin urmare, nu se ştie clar dacă a luat virusul de la unul dintre pacienţi sau din afara spitalului, aşa cum se vehiculează în presa locală care dă ca ipoteze fie o vizită la nepoţi în Bucureşti, fie o rudă venită din Anglia. 

Cert este că, după aflarea rezultatului, toată Secţia ORL a fost închisă temporar şi nu mai puţin de 29 de cadre medico-sanitare şi personal auxiliar au fost izolate la domiciliu, după ce au fost testate. Se aşteaptă ca rezultatele să vină miercuri, 8 aprilie. 

„Vă aducem la cunoştinţă că numărul persoanelor diagnosticate cu COVID-19 în  judeţul Vâlcea, la acest moment, este de 9, ultimul caz fiind confirmat în data de 6.04.2020. Facem precizarea că persoana diagnosticată pozitiv este  personal medico-sanitar. În cadrul unităţii sanitare s-a efectuat dezinfecţia etajului unde persoana îşi efectua activitatea. Au fost recoltate probe personalului medico-sanitar din secţie. Până la aflarea rezultatelor, personalul medical din secţie rămâne în izolare la domiciliu. Atât persoana diagnosticată pozitiv cât si restul personalului medico-sanitar au purtat în permanenţă echipament de protecţie. La acest moment, ancheta epidemiologică efectuată de DSP Vâlcea este în desfăşurare. Momentan, starea pacientei, aflate într-o unitate sanitară sub supraveghere medicală, este staţionară”, se precizează într-un comunicat de presă al Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Vâlcea.

Luni, 6 aprilie, unul dintre medicii secţiei ORL a avut curajul de a anunţa situaţia printr-un mesaj pe Facebook în care spune simplu: „Să ştiţi să nu mai veniţi la ORL. ORL, pa!”


În timp ce colegii sunt izolaţi la domiciliu. asistenta şefă a fost internată în spital. La Vâlcea numărul celor carantinaţi sau izolaţi creşte extrem de mult de la o zi la alta. Există mai multe centre de carantinare, printre care şi trei hoteluri şi şapte pensiuni.


 

 

 

 

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările