Sinistraţii din Azuga nu vor mai sta la pensiuni. Autorităţile îi vor caza în containere

Sinistraţii din Azuga nu vor mai sta la pensiuni. Autorităţile îi vor caza în containere

Părădul lăsat în urmă de o alunecare de teren produsă la Azuga

20 de construcţii modulare vor ajunge marţi, 14 aprilie, la Azuga pentru persoanele ale căror locuinţe au fost avariate sau distruse de alunecarea de teren din data de 10 aprilie 2020

Ştiri pe aceeaşi temă

Acestea sunt asigurate din rezerva de stat şi sunt dotate cu câte patru paturi/fiecare, aragaz+butelie şi radiatoare. 
Transportul se va realiza în două etape: primul cu 15 containere este aşteptat să ajungă la Azuga, în jurul orei 9.00, urmând ca după-amiază să vină şi cel de-al doilea transport cu cinci locuinţe modulare.

Acestea vor fi amplasate pe platoul de lângă vechea sală de sport din localitate.

Pentru ceilalţi localnici evacuaţi în urma alunecării de teren, Primăria Azuga va asigura cazarea temporară la una dintre pensiunile din localitate. 

Marţi dimineaţă vor fi prezenţi la Azuga: domnul Gheorghe Alecsei, preşedintele Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, domnul Cristian Ionescu, prefectul judeţului Prahova şi preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, precum şi alţi reprezentanţi ai CJSU Prahova şi ai administraţiei locale.

La Azuga, în zona Umbroasa, o alunecare de teren a distrus 30 de gospodării. Peste 130 de persoane au fost evacuate de urgenţă. Iniţial, autorităţile au anunţat că oamenii vor locui în pensiunile din staţiune.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările