Fostul primar din Valea Doftanei condamnat definitiv pentru instigare la fals şi achitat pentru abuz în serviciu

Fostul primar din Valea Doftanei condamnat definitiv pentru
instigare la fals şi achitat pentru abuz în serviciu

Ion Manea, fost primar al Comunei Valea Doftanei FOTO Dana Mihai

Ion Manea, fostul primar al comunei prahoveane Valea Doftanei, a fost achitat definitiv de Curtea de Apel Ploieşti pentru acuzaţia de abuz în serviciu. Fostul edil rămâne totuşi cu pedeapsa de un an şi şase luni pentru instigare la fals intelecutal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ion Manea a fost condamnat în primă instanţă, de Judecătoria Câmpina, la trei ani de închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii. Vă prezentăm în continuare ce au decis judecătorii.

„(…)admite apelurile declarate de inculpaţii Manea Ion, şi Talangă Liviu Petrişor, împotriva sentinţei penale nr. 237 din data de 22 octombrie 2019 pronunţată de Judecătoria Câmpina. Desfiinţează, în parte, sentinţa atacată şi rejudecând: achită pe inculpatul Manea Ion pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals intelectual, (instigare pretins comisă faţă de inculpatul Talangă Liviu Petrişor).

achită pe inculpatul Manea Ion pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu

Înlătură din sentinţă dispoziiile art. 404 alin. 4 lit. c) C.p.p. privind menţinerea sechestrului asigurător Menţine pedeapsa de un an şi 6 luni închisoare aplicată de prima instanţă inculpatului Manea Ion pentru infracţiunea de instigare la fals intelectual (instigare comisă faţă de inculpata Vlad Claudia),

(…) Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, astăzi, 10 septembrie 2020.
Document: Hotarâre  789/2020  10.09.2020”, conform portalului instanţelor de judecată.

Judecătoria Câmpina a decis în data de 22 octombire 2019 să-l condamne pe Ion Manea la trei ani de închisoare cu suspedare. Fotul edil a fost găsit de instigare la fals intelectual şi de abuz în serviciu într-un dosar care procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova l-au acuzat că prin acţiunile sale ar fi favorizat mai mulţi oameni de afaceri care doreau să contruiască un complex turistic în comună.

Ion Manea a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova în toamna aului 2015 şi a fost arestat preventiv în perioada 14.05.2015 la data de 21.05.2015.

Pe aceeaşi temă:

Un candidat USR PLUS la o primărie de oraş are două condamnări penale pentru violenţe. Ce spune Dacian Cioloş

Cum s-a reabilitat fiul unui primar, condamnat în trecut la închisoare, pentru a putea candida la alegerile locale

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările