Un român, în topul celor mai promiţători baschetbalişti din Europa

Un român, în topul celor mai
promiţători baschetbalişti din Europa

Mihai Măciucă are doar 20 de ani FOTO: bcmu.ro

Site-ul Federaţiei Internaţionale de Baschet (FIBA) a publicat vineri 26 februarie un top 10 privind cei mai promiţători tineri jucători din Europa. Iar un baschetbalist român a fost inclus în acest top select.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mihai Măciucă are doar 20 de ani şi de trei sezoane evoluează pentru BCMU FC Argeş Piteşti, echipă aflată pe locul şase în campionat şi pentru care în acest sezon are o medie foarte bună de puncte, de 9,3 per meci.

Mihai Măciucă s-a remarcat şi la echipa naţională de baschet a României în preliminariile Campionatului European din 2022. Iar oficialii de la FIBA scriu despre Mihai că „a fost un marcator de top la mai multe turnee FIBA de tineret şi are o ascensiune foarte bună la seniori. Tânărul de 20 de ani a reuşit să înscrie coşuri de trei puncte din poziţii dificile şi a dovedit abilităţile sale foarte bune de aruncător în campionatul României, unde are un procentaj de 40,7% la aruncările de trei puncte şi de 85,2% la aruncările libere”.

În topul select întocmit de către FIBA au mai fost incluşi tineri baschetbalişti valoroşi din Serbia, Turcia, Bosnia, Polonia, Estonia, Olanda, Italia şi Bulgaria.

Vă mai recomandăm şi:

Sabrina Ionescu a scris istorie în baschetul american, în ziua în care i-a adus un omagiu mentorului ei, Kobe

 

Kobe Bryant a murit pe loc în accidentul de elicopter: rezultatele autopsiei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările