Show-uri cu droguri în cluburi de fiţe. Arestări şi „note de plată“ pentru cei peste o sută de petrecăreţi

Show-uri cu droguri în cluburi de fiţe. Arestări şi „note de plată“ pentru cei peste o sută de petrecăreţi

La două localuri, ingrediente lapetreceri erau şi drogurile FOTO Dan Sofronia

După descinderileDIICOT în două cluburi de fiţe unde se consumau droguri la show-uri, poliţiştii au stabilit şi „note de plată“ pentru cei peste o sută de petrecăreţi

 
Descinderile DIICOT la cluburile Jazz City Cafe şi Chaplin's Pub din Piatra Neamţ, acolo unde de câteva luni se organizau petreceri nocturne cu circuit închis şi-n timpul cărora se consumau diverse droguri, cocaină şi ecstasy, s-au soldat cu arestarea a zece persoane, dar între timp au venit şi alte „note de plată“, care trebuiesc achitate de
cei prinşi în localurile cu pricina. 
 
De la data percheziţiilor, noaptea de 17/18 aprilie 2021, ancheta a continuat pe linia combaterii criminalităţii organizate, dar alt aspect a constat în tragerea la răspundere a participanţilor, pentru că au fost prezenţi în cluburi după ora 22.00 şi pentru că au încălcat măsurile instituite pentru combaterea răspândirii epidemiei de coronavirus. 
 
Într-un comunicat de presă emis pe 6 mai, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ anunţa că oamenii legii „au aplicat unui număr de 33 de persoane fizice tot atâtea sancţiuni pentru participarea la activităţi în spaţiul public/privat pentru care au fost instituite interdicii sau restricţii, valoarea totală a amenzilor dispuse fiind de 51.000 lei“. 
 
A doua zi, Poliţia Neamţ revenea cu detalii, arătându-se că au mai fost date 81 de contravenţii, în valoare de 60.000 de lei, tot pentru nerespectarea măsurilor privind protecţia individuală şi libera circulaţie. Aşadar, 114 persoane au fost sancţionate cu 110.000 lei, ceea ce înseamnă, că, în medie, fiecare are de achitat 964 de lei. 
 
În referatul de arestare preventivă întocmit de procurorii DIICOT Neamţ în cazul celor zece inculpaţi din dosarul drogurilor de la cluburile din Piatra Neamţ se arată cum erau procurate stupefiantele şi cum erau consumate. Printre cei privaţi de libertate se află Constantin Cuejdianu şi Cristian Valentin Dobrea, patronii pub-urilor Jazz City Cafe, respectiv Chaplin's, care au avut un rol determinant în organizarea petrecerilor cu circuit închis. 
 

Investigatori sub acoperire înşelaţi de dealeri 

Urmărirea penală în acest caz a început la data de 1 februarie 2021, existând informaţii că au loc petreceri private săptămânal, în fiecare noapte de sâmbătă spre duminică, care începeau după ora 22.00. La unul din localuri, Chaplin's, totul avea loc la etaj, iar invitaţilor li se deschidea o uşă prin spatele imobilului, după un „bip“ tefefonic. 
 
„Administratorul acestui local îşi anunţa prietenii apropiaţi şi-i invita la petreceri unde vin mai mulţi dealeri. Invitaţii la petreceri urcă la etajul pub-ului unde, în jurul orelor 24:00 - 01:00 sunt chemaţi mai mulţi dealeri de droguri care-şi comercializează marfa. (...) La petrecerile organizate în pub-ul menţionat participau, de regulă, circa 40 - 50 persoane, majoritatea dintre acestea fiind consumatoare de droguri“, precizează procurorii DIICOT. 
 
Anchetatorii au detaliat şi cum erau consumate stupefiantele, că unii dealeri încercau să intre şi pe piaţa de la celălalt pub şi că erau „neserioşi“. Unii nu avea trecere la clienţi deoarece solicitau preţuri pe gram mult mai mari decât mergea piaţa, ori marfa era măsluită. Nu că era vorba de alt drog decât cel solicitat, ci cantitatea era mult mai mică, chiar 0,50 grame, în loc de 1 gram. Şi investigatorii sub acoperire au fost înşelaţi, cumpărând ţiple ce conţineau stupefiante în cantităţi mai mici de un gram, achitând 400 sau 500 de lei pe 0,60 sau 0,78 grame. 
 
„Administratorul acestui local permitea accesul în incinta clubului a consumatorilor şi a unor dealeri
pentru a efectua tranzacţii. Drogurile erau consumate în incintă. Ca mod de lucru, consumatorii mergeau la bar şi solicitau să le fie puse la dispoziţie farfurii în vederea consumului. După ce primeau farfurii de porţelan de culoare albă, consumatorii reveneau la mese şi puneau drogurile pe acele farfurii de unde erau prizate, fumate sau inhalate, în funcţie de tipul acestora“, se mai arată în referatul de arestare. 
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările