O tânără din Oradea confecţionează măşti de protecţie pe care le donează, voluntari din licee fac cumpărături pentru persoane vulnerabile

O tânără din Oradea confecţionează măşti de protecţie pe care le donează, voluntari din licee fac cumpărături pentru persoane vulnerabile

Loredana Doseanu(foto) realizează măşti de protecţie reutilizabile pe care le donează

O tânără din Oradea confecţionează măşti de protecţie în atelierul de croitorie în care, până recent, crea rochii pentru ocazii speciale, iar o elevă de liceu, luând exemplul unor studenţi din Bucureşti, şi-a strâns doi prieteni împreună cu care face cumpărături pentru persoanele vulnerabile din oraş.

Lăcrimioara Doseanu a început să facă măşti de protecţie în urmă cu câteva zile şi, până acum, a reuşit să termine puţin peste 300 de bucăţi pe care le va dona unor farmacii în oraş, pentru a fi împărţite persoanelor bolnave şi vârstnicilor. 
 
"Sunt măşti reutilizabile, realizate din materiale textile speciale, care se pot steriliza, spăla la peste 60 de grade", a explicat tânăra pentru „Adevărul“. 
 
Potrivit orădencei, va continua să doneze măşti şi în următoarea perioadă, dar va începe şi producţia pentru vânzare, deoarece a primit solicitări în acest sens. 

"Consider că este datoria noastră, în aceste vremuri foarte grele, să fim solidari şi să împărţim din ceea ce avem. Nu sunt măşti pentru personal medical însă, potrivit studiilor, sunt eficiente", a spus Lăcrimioara Doseanu, care a făcut publică iniţiativa pe reţeaua de socializare, iar după scurt timp a primit nu doar solicitări ci şi comenzi. "Dacă nu voi reuşi să le fac, voi subcontracta. Toată distribuţia se face prin curier, comenzile se iau online, plata se face prin bancă", a spus orădeanca.
 

Voluntari la cumpărături

 

Alţi tineri orădeni au decis să-i ajute pe bătrâni şi pe cei care nu-şi pot părăsi locuinţele în această perioadă. Luând exemplul Asociaţiei Studenţilor la Construcţii din Bucureşti, care deja fac astfel de livrări, Lorena Dagau, o elevă a Colegiului Tehnic Mihai Viteazul şi prietenii săi au anunţat că vor începe o acţiune similară la Oradea.
 
Persoanele vulnerabile în faţa noului coronavirus pot apela la serviciile gratuite de livrare oferite de voluntari, sunând la unul din numerele de telefon: 0772-130.628 şi 0744-841.450.
 
"Cine are nevoie de produse sau de medicamente, ne sună. Înainte de a le achita la casă, sunăm să anunţăm cât costă, iar dacă persoana care le-a comandat îşi dă acordul, le cumpărăm. Pachetul îl dezinfectăm, îl ducem la adresa indicată, îl lăsăm la uşă, anunţăm telefonic şi ne retragem în apropiere. Persoana care a comandat ia pachetul şi lasă banii, de preferat împachetaţi într-o hârtie", a explicat Lorena.
 
Livratorii vor purta măşti şi mănuşi, la fel cum vor avea la ei soluţii dezinfectante şi nu percep comision pentru livrare ori transport.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: