Campionatul Curăţeniei în Bihor: Primăriile se bat pentru premii de peste un milion de lei

Campionatul Curăţeniei în Bihor: Primăriile se bat pentru premii de peste un milion de lei

Foto: Facebook "Campionatul Curăţeniei"

În Bihor se desfăşoară, pentru al doilea an la rând, Campionatul curăţeniei, un concurs în care toate primăriile din judeţ dar şi copiii, sunt invitaţi să strângă cât mai multe deşeuri pentru premii totale de peste un milion lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judeţul a fost împărţit în şase zone, iar locul întâi din fiecare zonă va primi câte 100.000 lei, cei care se vor clasa pe locul doi câte 50.000 lei (faţă de 10.000 lei anul trecut), iar cei de pe locul trei câte 30.000 lei (faţă de 5.000). Fondul de premiere este uriaş, în valoare de 1,08 milioane lei. 
 
Colectarea se face pe cinci categorii de deşeuri: deşeurile reciclabile, respectiv plastic şi doze, care vor fi punctate cu 30%; hârtia şi cartonul cu 25%; sticla cu 20%; apoi deşeurile electrice şi electrocasnice cu 15% şi deşeurile mari cu 10%, dintre acestea din urmă fiind excluse, însă, cauciucurile. 
 
La finalul lunii, se vor calcula cantităţile de deşeuri colectate din natură în fiecare unitate administrativ-teritorială, dar şi cele strânse de operatorii de salubritate direct de la cetăţeni, cantităţi ce vor fi împărţite la numărul de locuitori din respectiva UAT.
 
Campionatul are şi un concurs dedicat exclusiv copiilor care se pot înscrie în eco-cluburile înfiinţate în fiecare şcoală din Bihor, iar apoi să participe la acţiuni de ecologizare. 
 
La finalul lunii mai, în fiecare dintre cele 6 zone, dar şi în Oradea, se vor trage la sorţi câte 3 elevi câştigători, care vor primi câte un voucher în valoare de 500 lei la magazinul Decathlon. De asemenea, fiecare elev câştigător va atrage şi câte un voucher de 1.000 lei pentru eco-clubul din care face parte. 
 
În plus, fiecare primărie care va câştiga un premiu în campionatul judeţean va trebui să direcţioneze 10% din valoarea lui către un eco-club din localitate. 
 
Anul trecut, în timpul Campionatului Curăţeniei s-au desfăşurat peste 200 de acţiuni de ecologizare în judeţ, în timpul cărora s-au strâns peste 1.700 de tone de gunoaie. Toţi câştigătorii au amenajat parcuri, terenuri de sport sau locuri de joacă cu bani decontaţi de autorităţile judeţene.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările