Protest la o maternitate din Iaşi după ce cadrele medicale au aflat că trebuie să îngrijească o gravidă suspectă de Covid-19

Protest la o maternitate din Iaşi după ce cadrele medicale au aflat că trebuie să îngrijească o gravidă suspectă de Covid-19

Maternitatea Elena Doamna din Iaşi

Mai multe cadre medicale de la Maternitatea "Elena Doamna" din Iaşi au organizat un protest ad-hoc, miercuri, 25 martie, după ce au aflat că trebuie să trateze o gravidă care ar fi suspectă de Covid-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicii şi asistentele de la maternitatea ieşeană au ieşit în curtea unităţii după ce au aflat că gravida a fost adusă la spital. 
 
Ei s-au plâns de faptul că sunt nevoiţi să îngrijească femeia fără a avea materiale de protecţie împotriva noului tip de coronavirus. 

La faţa locului a ajuns şi echipaje ale forţelor de ordine, care au discutat cu medicii. 

Managerul maternităţii nu a răspuns până la ora redactării acestei ştiri la telefon pentru a oferi detalii despre acţiune. 
 
Pe 15 martie, o doctoriţă de la Maternitatea "Elena Doamna" anunţa că a fost nevoită să trateze o pacientă care intrase în contact cu o persoană venită din străinătate, fără a avea materiale de protecţie. 
 

Doctorul Diana Popovici şi-a expus nemulţumirea pe Facebook, într-o postare în care a arătat că în „aceste condiţii de practicare a medicinei în conditii de pandemie, România va depăşi alte state europene la numărul de cazuri!”. 

"Stat român! Eşti obligat să achiziţionezi teste, dezinfectante şi materiale de protecţie!
Sănătatea este garantată de Constituţie!", scria Diana Popovici. 

Ştire în curs de actualizare.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: