Primarul Mihai Chirica de la Iaşi, audiat la sediul DIICOT, în dosarul Zoiosu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Chirica / FOTO: Arhiva Adevărul
Mihai Chirica / FOTO: Arhiva Adevărul

Primarul Mihai Chirica a declarat în timpul percheziţiilor că va ajuta autorităţile pentru a face lumină în acest caz, punând la dispoziţie toate documentele necesare în dosarul Zoiosu.

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, este audiat vineri, 17 decembrie, la sediul DIICOT, în dosarul care vizează modul în care proprietarul unei publicaţii locale ar fi vândut mai multe apartamente dintr-un bloc ridicat pe un teren care ar fi fost concesionat în mod fraudulos de Primăria Iaşi. Prejudiciul estimat în acest dosar este de aproximativ 2 milioane de lei.

În cursul dimineţii de vineri au mai fost audiate două angajate din Primăria Iaşi, directorul Direcţiei Juridice - Cristina Oţeleanu şi şefa Serviciului Juridic, Mihaela Pintilie. 

„Documentele solicitate de către DIICOT Iaşi sunt ca urmare a unei sesizări pe care Municipiul Iaşi a făcut-o încă de la începutul acestui an. 

Pentru verificarea şi analizarea celor sesizate de noi, procedura îi obligă să se prezinte la sediul instituţiei pentru ridicarea actelor necesare desfăşurării anchetei. Colegii mei au pus la dispoziţie toate documentele solicitate, activitatea Primăriei nefiind întreruptă niciun moment pe parcursul cererii din partea DIICOT Iaşi.

Personal le-am dat tot concursul şi am cerut colegilor mei care gestionează acest tip de documentaţii să pună la dispoziţia acnhetatorilor toate documentele solicitate. Am încredere că verificările vor face lumină în cel mai scurt timp posibil cu privire la acest caz, iar dacă s-au înregistrat încălcări ale legii cei vinovaţi trebuie să plătească”, a declarat primarul Mihai Chiricala despre percheziţiile făcute de procurori în primăvara anului 2021, în legătură cu acest dosar. 

Potrivit unui comunicat de presă emis de DIICOT la acea vreme, ancheta vizează infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, abuz în serviciu în formă continuată şi instigare la infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual.


Vă recomandăm să citiţi şi: 

Super virusul sau editarea genetică umană ar opri pandemia. De ce nu se încumetă nimeni să facă asta EXCLUSIV

Locotenentul „Împăratului“. Cine este singurul român de pe lista celor mai periculoşi infractori din Europa

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite