Maratonul vaccinării a început şi la Iaşi. Zeci de persoane la coadă, în prima zi

Maratonul vaccinării a început şi la Iaşi. Zeci de persoane la coadă, în prima zi

Coadă la Maratonul vaccinării de la Iaşi / FOTO: Andrei Luca

Ieşenii sunt hotărâţi să se vaccineze şi s-au aşezat la coadă încă de la prima oră a deschiderii centrului de vaccinare non stop de la Spitalul Militar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zeci de ieşeni s-au aşezat la coadă, marţi dimineaţă, la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Iacob Czihac” Iaşi, unde a început un maraton al vaccinării împotriva COVID-19. Persoanele care doresc să se vaccineze pot merge la unitatea spitalicească în perioada 4-11 mai, fără a se programa în prealabil.
 
„Imunizarea populaţiei se va putea efectua non stop (flux continuu) în perioada menţionată şi se vor putea vaccina fără programare în platformă toate persoanele care doresc acest lucru. Imunizarea persoanelor din această acţiune va fi făcută pe baza serului Pfizer/BioNTech şi va fi efectuată doar în baza cărţii de identitate sau a paşaportului. Conducerea Spitalului Militar asigură totodată că echipele de medici militari vor realiza în continuare şi vaccinarea persoanelor care sunt programate în centrul deschis din cadrul instituţiei”, a transmis prefectul Iaşiului, Marian Grigoraş.
 
Accesul persoanelor către zona de vaccinare se va face prin Str. General Berthelot Henri Mathias nr. 7-9. La intrare vor exista echipe de militari care vor sprijini activitatea maratonului – vor legitima (Carte de indentitate sau Paşaport) şi apoi vor îndruma solicitanţii către zona în care se va efectua vaccinarea.
 
Persoanele care se vor vaccina în cadrul acestui maraton vor putea să efectueze rapelul (a doua doză) fie la Spitalul Militar Iaşi, fie la un alt centru de vaccinare la alegere.
 

Centru de vaccinare fără programare, la Casa Studenţilor

 
O altă oportunitate pentru persoanele care vor să se vaccineze fără programare va fi la Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi (Str. Vasile Conta nr. 30). De miercuri, 5 mai, aici va funcţiona un centru de vaccinare fără programare. Serul administrat va fi Pfizer/BioNTech, iar persoanele care doresc să se imunizeze trebuie să se prezinte cu cartea de identitate sau paşaportul.
 
De asemenea, în perioada 14-16 mai va fi organizat încă un maraton pentru vaccinare la UMF Iaşi, dar vor fi şi alte activităţi care să crească numărul celor vaccinaţi, au transmis autorităţile. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările