Cum va arăta turnul de 120 de metri construit de Iulian Dascălu la Iaşi. Va fi a treia cea mai mare clădire din România

Cum va arăta turnul de 120 de metri construit de Iulian Dascălu la Iaşi. Va fi a treia cea mai mare clădire din România

Iulian Dascălu FOTO Adevărul

Omul de afaceri ieşean Iulian Dascălu vrea să extindă complexul comercial Iulius Mall din Iaşi cu o clădire înaltă de 120 de metri, scrie Apix.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Clădirea va fi construită în extinderea actualului centru comercial, în locul parcării laterale actuale, şi va avea un regim de două niveluri în subteran, parter, 26 de etaje şi un etaj tehnic, notează sursa citată

Turnul va fi ridicat pe o suprafaţă de 32.131 de metri pătraţi, pe un teren al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI), cu care Iulius Group a încheiat un contract de asociere din 1999.

Reprezentanţii TUIASI şi-au dat acordul pentru extindere, iar în prezent planul urbanistic zonal (PUZ) al proiectului se află în etapa de consultare publică.

Clădirea va cuprinde spaţii pentru birouri, comerţ şi servicii, dar şi 1.280 de locuri de parcare, dintre care 927 supraterane şi 353 subterane. Proiectul de extindere prevede şi ridicare unei alte clădiri de şase etaje, lipită de turn, dar şi o extindere în partea din faţă a centrului comercial.

În prezent, cea mai mare clădire din Iaşi este turnul Palas, de 73 de metri, care aparţine tot lui Iulian Dascălu.

Citiţi şi:

Un student va deveni ghid turistic la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările