Un şofer a condus un autovehicul cu o alcoolemie record, de 3,20 mg/l alcool în aerul expirat

Un şofer a condus un
autovehicul cu o alcoolemie record, de 3,20 mg/l alcool în aerul expirat

Foto: arhivă Adevărul

Un bărbat de 44 de ani este cercetat pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului după ce poliţiştii rutieri au constatat la testarea iniţială cu alcooltestul că are o alcoolemie de 1,52 la mie alcool pur în aerul expirat. În urma efectuării analizelor de sânge, s-a descoperit că, de fapt, alcoolemia era dublă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Miercuri, 3 iulie, un şofer a fost depistat la volanul unei maşini, pe strada Prelungirea Brăilei din Galaţi, în stare avansată de ebrietate. În urma testării cu alcooltestul, s-a constatat că bărbatul de 44 de ani avea o alcoolemie de 1,52 la mie alcool pur în aerul expirat.

”Conducătorul auto este cercetat pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. A fost condus la spital pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii exacte a alcoolemiei”, ne-a declarat comisarul Iulian Unguru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi.

În urma efectuării analizelor de sânge de către Serviciul Judeţean de Medicină Legală Galaţi, pe 11 iulie, s-a constatat că bărbatul de 44 de ani avea, de fapt, o alcoolemie de 3,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pentru poliţişti este o enigmă cum a reuşit bărbatul să se mai urce la volan, ţinând cont că era practic în coma alcoolică şi doar un noroc chior a făcut ca acesta să nu provoace un accident rutier până la momentul când a fost oprit şi dat jos de poliţişti pentru testarea alcoolscopică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: