Târg caritabil la Şcoala 22 din Galaţi. Banii strânşi din vânzarea obiectelor handmade vor fi donaţi

Târg caritabil la Şcoala 22 din Galaţi. Banii strânşi din vânzarea obiectelor handmade vor fi donaţi

Câteva dintre obiectele disponibile la târgul caritabil FOTO Valentina Tanasaciuc

Sunt la vânzare o  mulţime de obiecte pe tema Crăciunului, făcute de mânuţele harnice ale prichindeilor din două clase ale şcolii. Încasările vor merge la o asociaţie care-i ajută pe copiii cu sindrom Down.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şcolarii de la două clase (Pregătioare B şi a V-a B) de la Şcoala Gimnazială nr. 22 „Dimitrie cantemir” din Galaţi, sub coordonarea cadrelor didactice Valentina Tanasaciuc şi Mihaela Secrieru, dar şi cu ajutorul părinţilor, au organizat un târg de produse handmade inspirate de sărbătoarea Crăciunului.

„Obiectele sunt diverse, fie că sunt coroniţe decorative, fie că sunt globuleţe executate în diferite tehnici sau felicitări. Sunt obiecte pe gustul fiecăruia, chiar şi pentru iubitorii de cafea care pot găsi globuri ornate cu boabe aromate. De asemenea, se pot găsi şi braduţi în miniatură construiţi din fetru sau din conuri şi decoraţi cu nasturi sau mărgele”, ne-a povestit Valentina Tanasaciuc.

Trebuie spus că fiecare obiect are o poveste şi totodată, puţină magie transmisă de copii şi părinţii acestora pentru că în spatele efortului depus de fiecare copil acasă sau în clasă a existat o motivaţie puternică: să ajute copiii diagnosticaţi cu Simdromul Down.

Ideea târgului a fost, încă de la început, ca toate veniturile realizate în urma vânzării produselor să fie donate Asociaţei Fantasticii Down.

Prima zi a târgului s-a desfăşurat în incinta şcolii,  iar cadrele didactice au avut privilegiul de a fi primii cumpărători. În următoarele zile târgul îşi deschide porţile şi către alte persoane care vor să susţină cauza în care şcolarii şi-au pus toate speranţele şi în care cred cu tot sufletul.

Îi veţi găsi pe micii artizani în faţa sau în curtea interioară a şcolii, îmbiindu-vă cu produse lucrate de ei cu suflet şi pasiune.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările