Stimulent de naştere de 1.000 de lei pentru mamele din Galaţi. Cum pot intra în posesia banilor

Stimulent de naştere de 1.000 de lei pentru mamele din Galaţi. Cum pot intra în posesia banilor

sursa: Arhivă

Primăria municipiului Galaţi va acorda un stimulent de 1.000 de lei pentru fiecare nou-născut, potrivit unei hotărâri de Consiliu Local aprobate miercuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

La propunerea primarului municipiului Galaţi, Ionuţ-Florin Pucheanu, Consiliul Local a aprobat proiectul de hotărâre privind acordarea unui stimulent financiar pentru nou-născuţi în cuantum de 1.000 lei net pentru fiecare copil.

„Proiectul pe care l-am iniţiat pentru acordarea unui sprijin de 1000 de lei pentru fiecare nou-născut a primit undă verde astăzi în Consiliul Local. Sunt sigur că această sumă este binevenită pentru orice copil şi familie. Vom continua demersurile pentru a veni în sprijinul familiei şi pentru creşterea natalităţii. Copiii merită toată susţinerea şi grija din prima clipă.”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Pentru a beneficia de stimulentul financiar, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: cel puţin unul dintre părinţi sau părintele singur să aibă domiciliul stabil pe raza municipiului Galaţi de cel puţin 1 an înainte de data naşterii copilului; naşterea copilului este înregistrată la o maternitate de pe teritoriul României; să depună cererea în termen de maximum 30 de zile calendaristice de la data externării mamei, dar nu mai mult de 90 de zile de la naştere; solicitantul nu are datorii restante la bugetul local.

Scopul acordării stimulentului financiar este de a oferi un sprijin familiilor cu domiciliul în Galaţi pentru creşterea şi îngrijirea copiilor. Stimulentul financiar pentru copiii nou-născuţi va fi acordat, la cerere, de către Direcţia de Asistenţă Socială a municipiului Galaţi, conform metodologiei aprobate de Consiliul Local.

 Stimulentul financiar se acordă o singură dată pentru fiecare copil nou-născut.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările