Misterul monumentului „micului japonez”, înmormântat în oraşul de pe malul Dunării

Puţini ştiu că în Cimitirul Eternitatea, din municipiul Galaţi, printre monumentele funerare istorice se află şi mormântul învăluit într-un total mister al unui japonez care a murit la vârsta de doar 26 de ani. Se întâmpla în urmă cu exact 100 de ani, în anul 1921.
Comentariu neaprobat.
Mormantul unui japonez a ajuns o curiozitate pentru turisti? Inseamna ca Galatiul sta nasol la obiective turistice...
Galatiul are poate unul din cele mai valoroase obiective turistice (istorice) din Romania, dar nu se poate vizita fiind in conservare. E vorba de cavoul roman (sau sarmat) cu fresce pictate din sec IV. Putina pictura de pe vremea romana a rezistat intemperiilor, doar mozaicurile pastrandu-se.
Dem Cristi Galatiul are nenumarate cladiri civile, administrative si industriale de patrimoniu. Palatul de Justitie, Casa Lambrinidi, Prefectura. Casa Aushnit (fostul Consulat Italian), Fostul Consulat Spaniol, Casa Macri (fostul Consulat Portighez), Institutul "Notre Dame de Sion" etc etc etc.... Sunt doar cateva exemple care vin sa dovedeasca cat de cosmopolit era orasul si cat de frumos ar fi putut sa fie daca i s-ar fi permis o dezvoltare normala!
e posibil sa fi fost un tanar marinar si mai putin un diplomat sau student. dl consilier juridic are sperante ca va veni vremea sa descoperim misterul. daca au trecut fix 100 de ani si nu s-a aflat e improbabil ca un nebun japonez sa-si caute mormantul strabunicului ... si apropo de unde pana unde japonezul era mic de statura?
Inainte de instaurarea blestemului reprezentat de bolsevism Regatul Romaniei era un stat cosmopolit intre granitele caruia traiau cele mai diverse etnii fara contributia carora Romania ar fi pasit cu mult mai greu pe durmul modernitatii. Fara dicutie laudabil este si modul in care populatia majoritara a ineteles sa-i primeasca pe acesti straini, sa-i adopte si sa le urmeze exemplul! Prin urmare prezenta unui Japonez intr-un oras infloritor ca si Galatiul interbelic, chiar daca pare exoctica nu trebuie sa mire pe nimeni. Ca o coincidenta trebuie amintit faptul ca Japonia si Romania fusesera aliate in primul razboi mondial. Mai mult, la sfarsitul acestei conflagratii, Generalui Eremia Grigorescu (slavita in veci fie-i amintirea !!!) primeste din partea Imparatului Japoniei o superba sabie japoneza care se gaseste in zilele noastre in colectia Muzeului Militar National. Iar el, eroul de la Marasesti, era galatean! Cornelia Mazilu Credeti ca exista cititor al acestei pagini care sa aiba nevoie de traducere pentru a intelege ce inseamna acel epitaf in franceza? Pe bune?
Asa este Insulta inteligenta cititorilor Adevarului .
ĽEÈX̾Í.ŇEŤ - sitе minunаt dе întâlniri pentru adulții сare dоresс să găsească un pаrtеner сare să facă seх