Maioneza cu pudră din coji de sfeclă roşie, medalie de aur la Inventica 2022

Maioneza cu pudră din coji de sfeclă roşie, medalie de aur la Inventica 2022

Sursa: UDJ Galati

Maioneza cu adaos de pudră din coji de sfeclă roşie, un produs cu valoare adăugată, sub denumirea de Mayobeet, a primit medalia de aur la Salonul Internaţional de Invenţii INVENTICA 2022 de la Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul celei de-a 26-a ediţii a Salonului Internaţional de Invenţii INVENTICA 2022 de la Iaşi, organizată de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi" din Iaşi şi Institutul Naţional de Inventică Iaşi, Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi a participat cu un nou produs pe bază de maioneză, pornind de la tendinţa consumatorilor de a opta pentru consumul de produse naturale, fără adaos de aditivi.

Un grup de cadre didactice şi doctoranzi de la Universitatea Dunărea de Jos Galaţi a creat maioneza cu adaos de pudră din coji de sfeclă roşie, un produs cu valoare adăugată, sub denumirea de Mayobeet. 

„Prin adaosul de pudră obţinută din coaja de sfeclă roşie, produsul este îmbogăţit în compuşi cu valoare biologică ridicată, naturali, care îi oferă maionezei protecţie împotriva proceselor oxidative şi prin consum maioneza cu valoare adăugată aduce numeroase beneficii la nivelul organismului”, explică specialiştii. 

În plus, maioneza este îmbogăţită cu pigmenţi de culoare roşie, dobândind astfel o culoare roşiatică, atractivă pentru consumatori, culoare a cărei intensitate colorantă variază în funcţie de conţinutul de pudră adăugat.

„Maioneza cu adaos de pudră din coji de sfeclă roşie - produs cu valoare adăugată şi tehnologia de obţinere“ a fost premiată cu Medalia de aur, Diplomă de Onoare în cadrul Salonului Internaţional de Invenţii, INVENTICA 2022, Iaşi, iar ing. Georgiana Horincar a obţinut premiul special „Tânărul Inventator”.

De asemenea, produsul a obţinut Diploma de Excelenţă şi o medalie din partea Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările