Galaţi:Caş de oaie îmbogăţit cu Extra-microbi. 32 de oameni au ajuns la spital!

32 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar 16 au fost internate după ce au mâncat brânză cumpărată de la magazinul Extra. Printre cei spitalizaţi se numără şapte copii, care au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase. Inspectorii sanitari au demarat o anchetă în acest caz.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un sfârşit de săptămână liniştit, alături de familie, prieteni, la grătar, s-a terminat cum nu se poate mai prost pentru 32 de gălăţeni: în saloanele Spitalului de Boli Infecţioase.

Ei au mâncat caş de oaie, pe care l-au cumpărat duminică de la magazinul alimentar Extra, din zona Maşniţă (IC Frimu). Dintre cei 32 de ghinionişti, 16 au avut nevoie de îngrijiri medicale amănunţite, fiind internaţi.

Printre victime, 7 copii

„Au consumat caş de oaie cumpărat de la un magazinul alimentar Extra, din Galaţi. 16 persoane, au ajuns la spital după ce au prezentat, la 3-4 ore de la consumarea produsului, vărsături, dureri abdominale, stări lipotimice", a declarat Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătata Publică Galaţi.

La spital au ajuns şi şapte copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 11 ani, care au mâncat şi ei din caşul de oaie alături de familiile lor. Copiii au fost duşi la Spitalul de Pediatrie, după care au fost transportaţi la Spitalul de Boli Infecţioase, din cauza simtomelor accentuate.

„Aseară în jurul orei 23.30 am dus şapte copii cu vârste cuprinse între 7 şi 11 ani de la Spitalul de Pediatrie la Spitalul de Boli Infecţioase", declară Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

În momentul de faţă, mai sunt internate doar trei persoane în spital, o femeie de 45 de ani si fiicele ei de 12 şi 18 ani.

„Starea lor este bună, ei au prezentat forme medii de intoxicare. Sperăm să nu avem alte probleme. Am început să facem ancheta epidemiologică şi toate investigaţiile necesare pentru a depista sursa infectantă", a adăugat Valentin Boldea.

Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare au efectuat un control la magazinul Extra şi au retras de la vânzare 16,7 kilograme de caş de oi pentru efectuarea analizelor.

„Au fost luată brânza şi urmează se să efectueze analizele necesare. Caşul provine de la un producător din Tulcea. Urmează să efectuăm controale şi la producător", Alexandru Zlătescu, directorul Direcţiei Sanitar - Veterinară Galaţi.

S-au dat la fund

În ciuda insistenţelor, reprezentanţii magazinului de unde a fost cumpărată marfa cu probleme nu au putut fi contactaţi de reporterii noştri, pentru a da explicaţii în legătură cu incidentul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările