Festival cultural şi culinar în Grădina Publică din Galaţi. „Global Village” este despre toleranţă, arome şi muzică

Festival cultural şi culinar în Grădina Publică din Galaţi. „Global Village” este despre toleranţă, arome şi muzică

Imagine de la ediţia 2018 a Global Village FOTO AIESEC Romania

Evenimentul este organizat de AIESEC România si a ajuns la cea de-a IX-a ediţie. Locul de desfăşurare este Grădina Publică, în intervalul 16,00-20,00, sâmbătă, 27 iulie. Intrarea publicului este liberă, iar degustarea aşijderea.

AIESEC România organizează sâmbătă, 27 iulie, între orele 16,00 şi 20,00, în Grădina Publică din Galaţi, „Global Village” - „un eveniment multicultural unic, care are ca scop să mărească nivelul de cunoştinţe despre alte ţări şi tradiţiile lor, despre prietenie şi toleranţă, aducând oameni din diferite ţări sub acelaşi acoperiş”, după cum afirmă organizatorii pe pagina de Facebook special creată.". 

Pe parcursul „Global Village” 2019 (este deja cea de-a IX-a ediţie organizată la Galaţi) participanţii vor prezenta toate lucrurile care fac ţara lor să fie unică, cum ar fi mâncarea şi dansul tradiţional. 

Cei care doresc să experimenteze o cascadă de gusturi, arome, muzică şi culoare nu trebuie să rateze un asemenea eveniment, mai ales că accesul publicului este liber, iar degustarea produselor aşijderea.

Anul trecut, gălăţenii prezenţi la eveniment au putut degusta din bucatele pregătite de studenţi din zece ţări, care au împărtăşit opinii şi s-au mişcat pe ritmuri tradiţionale. 

Cele mai căutate s-au dovedit a fi standurile celor din Taiwan, Hong Kong şi Indonezia. Aici, curiozitatea i-a împins pe gălăţeni să guste din bucatele frumos aşezate pe masă: orez cu legume şi felii de varză sau ouă în sos de soia, stropite din belşug cu ceai negru tradiţional.

Interesantă a fost prezentarea lui Axl Cezeliano, un profesor în vârstă de 20 de ani, venit din Indonezia să predea educaţie europeană. Tânărul dascăl a ţinut să le povestească gălăţenilor despre două feluri tradiţionale de mâncare din ţara lui natală: carne de vită uscată şi usturoi prăjit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: