Competiţii naţionale şi internaţionale desfăşurate într-un edificiu fără autorizaţie ISU. Sala Sporturilor din Galaţi amendată din această cauză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a fost închisă 13 ani şi s-au investit 6 milioane de lei pentru modernizare, Sala Sporturilor din Galaţi nu are nici în prezent autorizaţie pentru incendiu. Asta deşi aici se desfăşoară competiţii naţionale şi internaţionale. După tragedia de la clubul Colectiv, primăria a început să caute soluţii. Aşa că aleşii locali sunt pregătiţi să cheltuiască 780.000 de lei pentru a-şi lua toate măsuri de securitate.

Sala Sporturilor din Galaţi a intrat într-un amplu proces de consolidare în anul 2000, din cauza degradării a doi stâlpi de susţinere a tavanului. Întregul proces a durat nu mai puţin de 13 ani, din cauza lipsei finanţărilor şi a lucrărilor imprevizibile care au apărut pe parcurs. Paradoxal însă, deşi a fost inaugurată acum trei ani, clădirea nu are nici în prezent autorizaţie pentru incendiu. "Sala Sporturilor, recent modernizată, a fost sancţionată pentru punerea în exploatare fără solicitarea avizului şi fără obţinerea autorizaţiei la securitate în incendiu. Ei au început expertiza tehnică, au început demersuri pentru intrarea în legalitate dar au pus în funcţiune şi folosesc sala fără a obţine autorizaţia pentru incendiu," ne-a declarat Eugen Chiriţă, purtător de cuvânt ISU Galaţi.  

Amenda aplicată a fost de 2000 de lei. Aleşii locali sunt pregătiţi acum să cheltuiască 780.000 de lei, fără TVA, pentru a-şi lua toate măsuri de securitate. Este vorba, printre altele, despre  ignifugarea pereţilor sălii de competiţii sportive, o instalaţie de sesizare la incendiu cu senzori de fum dar şi o instalaţie de stins incendiu cu patru hidranţi suplimentari. Potrivit Emanuelei Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, "în momentul de faţă suntem în faţa licitaţiei. Deschiderea ofertelor este programată pentru prima decadă a lunii februarie. Sunt doar lucrări suplimentare care presupun, de exemplu, contruirea unui bazin suplimentar de apă pentru stingerea incendiilor." 

Lipsa autorizaţiei pentru incendiu nu a închis porţile edificiului pentru niciun moment. De când s-a redeschis, în 2013, şi până în prezent, aici s-au desfăşurat nenumărate competiţii, nu doar naţionale ci şi internaţionale. "Nu este în regulă şi probabil vor mai fi controale, vor mai fi sancţiuni dacă vor continua exploatarea obiectivului fără încadrarea în prevederile legale", ne-a declarat Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt ISU Galaţi.

Se vor executa în prima fază doar lucrările care nu afectează activitatea competiţională, urmând ca restul să se execute în vacanţă. Pe gălăţeni astfel de situaţii nu îi mai surprind.

"Aşa se face treabă în România. Ce pot să zic? E păcat pentru că am aşteptat mult timp până au deschis-o şi e păcat acum ca să zică că nu are autorizaţie," ne-a declarat o tânără. Un alt bărbat ne-a spus că "nu mă surprinde având în vedere ce s-a mai întâmplat şi la Bucureşti şi oricum a durat foarte mult reparaţia. Ca în România, doamnă. Ce să mai zici? Ăsta e un haos total, nu e organizare!"

Nu este singura clădire din Galaţi care funcţionează fără autorizaţie de incendiu. Şi singurul cinema din oraş, inaugurat în luna decembrie, se află în aceeaşi situaţie! Şi aici inspectorii ISU au aplicat o amendă de 5000 de lei. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite