Focşănenii se pot imuniza cu cea de-a treia doză a vaccinului împotriva COVID-19. Unde este disponibil vaccinul

Focşănenii se pot imuniza cu cea de-a treia doză a vaccinului împotriva COVID-19. Unde este disponibil vaccinul

A treia doză de vaccin este disponibilă

Programarea pentru administrarea dozei de rapel (doza a treia) se va realiza prin mijloacele deja cunoscute, inclusiv prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naţionale de vaccinare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Având în vedere evoluţia epidemiologică din România şi necesitatea asigurării protecţiei maximale a cetăţenilor împotriva COVID-19, Comitetul Naţional de Coordonare a Campaniei de Vaccinare (CNCAV) anunţă faptul că, începând cu 28 septembrie 2021, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua, se poate administra a treia doză de vaccin.

Conform CNCAV, doza a treia este ferm recomandată persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile: cei peste 65 ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoane din centre medico-sociale şi alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia naţională de vaccinare.

"Pentru administrarea celei de-a treia doze, programul centrului de vaccinare organizat la Dispensarul medical Sud din Strada Revoluţiei nr. 12, este începând din data de 27 septembrie 2021, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00-20:00. De asemenea, facem pecizarea că doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema iniţială. Astfel, persoanele vaccinate cu AstraZeneca vor primi doza a treia cu Cominarty (Pfizer) sau Spikevax (Moderna). Deoarece imunizarea cu Jhonson&Jhonson a început la data de 4 mai a.c., pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, momentan, administrarea dozei de rapel. Programarea pentru administrarea dozei de rapel (doza a treia) se va realiza prin mijloacele deja cunoscute, inclusiv prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naţionale de vaccinare (https://vaccinare-covid.gov.ro/).  Persoanele interesate pot solicita mai multe informaţii sau se pot programa, la numărul de telefon 0747.140.846, care poate fi accesat de luni până vineri, între orele 08:00-20:00", potrivit unui comunicat al Primăriei Focşani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările