Anchetă DNA la clubul sportiv al Primăriei Focşani. Ce documente au solicitat procurorii anticorupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul CSM Focşani 2007
Sediul CSM Focşani 2007

Procurorii anticorupţie au anunţat oficial conducerea clubului din subordinea municipalităţii Focşaniului că există înregistrat un dosar penal.

Neregulile financiare de la Clubul Sportiv Municipal 2007 Focşani, din subordinea Primăriei Focşani, găsite de corpul de control al Primăriei şi menţionate într-un raport din perioada 2018-2020 sunt anchetate de DNA.

Procurorii anticorupţie au cerut zilele trecute să li se pună la dispoziţie mai multe documente.

„În interesul cercetărilor ce se desfăşoară în dosarul penal, vă solicităm să ne înaintaţi situaţia plăţilor în numerar efectuate de la casieria unităţii în perioada 2018-2020, precum şi documentele în baza cărora au fost efectuate respectivele plăţi”, se arată în adresa transmisă de şeful serviciului teritorial Galaţi al DNA.

Totul a plecat de la un raport al corpului de control al primăriei, care a derulat un control în primăvara anului trecut, ocazie cu care s-a constatat un prejudiciu de 1,3 milioane de lei. Prejudiciul i se impută în mare fostului director al CSM Focşani 2007, Viorel Ciubotaru, care a condus clubul între august 2016 şi iunie 2021.

Raportul vorbeşte de faptul că CSM Focşani 2007 a avut încheiate contracte de închiriere pentru nu mai puţin de 30 de apartamente din Focşani, unde au locuit sportivii, contracte cu valori cuprinse între 600 de lei pe lună şi, culmea, 9.000 de lei pe lună, în acest din urmă caz fiind plătită o chirie anuală de 108.000 de lei/an. Raportul evidenţiază încălcări ale legii în ceea ce priveşte modul în care au fost închiriate anumite apartamente pentru sportivii care nu locuiesc în Focşani.

Pe lângă contractele de închiriere, au fost verificate şi cele legate de masa sportivilor, şi aici haosul din documente indicând faptul că s-au sifonat bani mulţi din buget. Spre exemplu, o agenţie de turism din Focşani a încasat numai într-un an peste 110.000 de euro, mai exact 573.000 de lei, pentru masa sportivilor, fără să fie emise documente aprobate de Comitetul Director, pentru mai mult din jumătate din sumă neexistând măcar facturi justificative.

De menţionat că la începutul anului, viceprimarul Ana Maria Dimitriu şi consilierul local Cristian Zîrnă, ambii de la PNL, au anunţat că l-au dat pe mâna procurorilor anticorupţie pe primarul PSD Cristi Misăilă, considerând că edilul este principalul responsabil pentru ”jaful generalizat”, aşa cum reiese din raport, unde apar multe sume cheltuite fără justificare contabilă, fără documentele justificative necesare în perioada 2016-2021.

Primarul neagă, menţionând că tocmai el a cerut să se verifice activitatea CSM Focşani 2007, iar toate aspectele descoperite în activitatea clubului urmează să fie verificate şi de Curtea de Conturi.

Vă mai recomandăm:

Cum au fost „sifonaţi” banii publici la clubul sportiv al unei primării. Fostul director: „Sunt jocuri politice”

Războiul dintre aleşii locali şi primar, faza pe DNA. Procurorii, sesizaţi pentru neregulile de la CSM Focşani

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite