VIDEO 200 de teste Covid-19 vor putea fi lucrate zilnic în Vrancea. Aparatul promis de autorităţile medicale ajunge marţi şi va fi pus la lucru a doua zi

Aparat pentru testare coronavirus

Aparatul a fost achiziţionat de către Direcţia de Sănătate Publică Vrancea, care a obţinut fonduri de la Ministerul Sănătăţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

De marţi, 7 aprilie, în dotarea Direcţiei de Sănătare Publică Vrancea va intra un aparat R.T.-P.C.R pentru testarea persoanelor care prezintă simptomatologie specifică infectării cu coronavirusul COVID-19.

"Cu ajutorul acestui aparat, vor putea fi lucrate aproximativ 200 de teste zilnic, iar echipa de microbiologi vrânceni va fi instruită de un profesor universitar specializat în biologie moleculară. De asemenea, se vor aduce şi 2000 de teste, însă în funcţie de necesităţi numărul acestora va fi suplimentat. Aparatul a fost achiziţionat de DSP Vrancea cu sprijinul Ministerului Sănătăţii şi al Guvernului României", anunţă Prefectura Vrancea. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: