FOTO Prima clinică de cardiologie dotată la standarde europene din Oltenia, inaugurată la Craiova. Este printre cele mai moderne din România

FOTO Prima clinică de cardiologie dotată la standarde europene din Oltenia, inaugurată la Craiova. Este printre cele mai moderne din România

Noua Clinică de Cardiologie din Oltenia a fost inaugurată la Craiova

Prima clinică de cardiologie din Oltenia dotată la standarde europene a fost inaugurată astăzi la Craiova. Medicii vor efectua de acum înainte nu doar operaţiile pe cord deschis, ci şi cele pe vasele mari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Clinica de Cardiologie va servi o populaţie de peste 2.000.000 de locuitori, luând în calcul faptul că între Timişoara şi Bucureşti nu mai există niciun alt spital care să ofere aceste servicii. Valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, este de 24.270.991 de lei (5.573.901 euro), finanţată integral din surse proprii ale Consiliului Judeţean Dolj. „Clinica de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară răspunde unei necesităţi stringente a întregii regiuni Oltenia, având în vedere şi mortalitatea provocată de bolile coronariene. În centrul universitar Craiova nu puteau fi efectuate intervenţii de chirurgie cardiovasculară, pentru infarct spre exemplu, unde este nevoie de o reacţie rapidă. În tot acest spaţiu, între Timişoara, Bucureşti şi Sofia nu există un astfel de centru de excelenţă. Ceea ce se realizează aici este la cel mai înalt nivel, va fi printre cele mai moderne Clinici de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară din ţară”, a precizat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.
 
 
Noua Clinică de Cardiologie inaugurată la Craiova este dotată la standarde europene, iar aici vor putea fi trataţi şi pacienţii din Bulgaria. „De acum înainte vom putea trata pacienţii noştri din Dolj şi din Oltenia, dar şi pe cei din zona de nord a Bulgariei. Elicopterul pe care îl avem poate aduce aceşti pacienţi. Până la Sofia am înţeles că sunt undeva la 250 de kilometri, iar până la noi sunt aproape 100 de kilometri. Şi atunci acest proiect vizează nu doar tratarea pacienţilor din Oltenia, cât şi să preluăm pacienţi din zona de nord a Bulgariei, din judeţul Vratsa“, a precizat Bogdan Fănuţă, manager Spitalul Judeţean din Craiova.
 
 
În judeţul Dolj peste 100.000 de persoane suferă de boli de inimă. 500.000 de euro a costat doar angiograful, iar noua Clincă de Cradiologie dispune de saloane cu unul şi două paturi, două săli de operaţii, terapie intensivă şi cabinete medicale. 
 
   
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: