Litoralul românesc trece la preţurile de toamnă: se pregăteşte „Litoralul pentru toţi“. Cât costă marea în septembrie

Litoralul românesc trece la preţurile de toamnă: se pregăteşte „Litoralul pentru toţi“. Cât costă marea în septembrie

Mmaia în extrasezon FOTO Călin Gavrilaş

Odată cu venirea toamnei, preţurile scad pe întreg litoralul. Cei care aleg să-şi petreacă vacanţa în extrasezon pot profita de programul „Litoralul pentru toţi“ şi de alte reduceri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Turiştii care nu şi-au permis să meargă în timpul verii pe litoralul Mării Negre mai au o şansă în septembrie. Sunt aşteptaţi şi cei care au dat deja o tură pe litoral, dar vor să mai petreacă un concediu. Ca în fiecare toamnă, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) lansează programul „Litoralul pentru toţi“, prin care turiştii pot beneficia de cazare la mare pentru sume între 150 şi 600 de lei pentru o săptămână.

Programul se desfăşoară între 2 şi 30 septembrie. După cum spun reprezentanţii FPTR, tarifele practicate în acest program sunt mai mici cu până la 70% faţă de cele din vârf de sezon. Pentru că anul acesta reprezentanţii hotelurilor de pe litoral s-au confruntat cu o criză a forţei de muncă fără precedent, multe unităţi de cazare au refuzat rezervări în luna septembrie. Cu toate acestea, până în prezent s-au înscris în program 54 hoteluri din toate staţiunile de pe litoral, care pun la dispoziţie 3.000 de locuri în fiecare dintre cele cinci serii. Aceste locuri vor fi vândute prin agenţiile de turism partenere sau direct de către hotel. Aproximativ 12.000 de locuri sunt puse la bătaie.

De la cinci stele, la o stea 

Înscrişi sau nu în programul „Litoralul pentru toţi“, mai toţi hotelierii de pe litoral oferă reduceri la finele lunii august şi în septembrie. Mamaia rămâne, şi în această toamnă, cea mai scumpă staţiune. Spre exemplu, la Hotel Phoenicia Royal, de cinci stele, în perioada 20 august-4 septembrie, preţul la all inclusive la Junior Suite scade de la 1.715 euro la 1.275 euro pentru seria de cinci nopţi de cazare. Cine optează pentru Deluxe Suite, cu mic dejun inclus, plăteşte 1.080 euro.

La Hotel Bicaz Pirates Mamaia, de trei stele, o cameră dublă costă 407 lei/noapte, pentru doi adulţi, cu mic dejun inclus. Oferta este valabilă pentru sejururi de minimum trei nopţi. În Costineşti, la Hotel Vox Maris, de patru stele, de la 29 august, cazarea costă 1.047 lei pentru o cameră dublă standard, pentru o vacanţă de cinci nopţi.

Hotel Complex Steaua de Mare din Eforie Nord, de trei stele, închiriază la începutul lunii septembrie o cameră dublă cu vedere parţială la mare la preţul de 359 lei/noapte, pentru doi adulţi, în regim all inclusive. Un apartament, în aceleaşi condiţii, costă 515 lei/noapte. Ambele oferte sunt valabile pentru sejururi de minimum două nopţi.

În perioada 1-7 septembrie, Hotel Onix din Jupiter, de patru stele, vine cu oferte speciale: o cameră dublă cu vedere la mare costă 495 de lei pe noapte, pentru doi adulţi cu regim all inclusive. Ofertele sunt valabile pentru minimum trei nopţi de cazare. La Hotel Hora din Saturn, de trei stele, de la 28 august, o cameră dublă cu mic dejun inclus costă 1.314 lei. Tariful este pentru cei care aleg cinci nopţi de cazare.  Şi la Hotel Bazart, de o stea, din Vama Veche, preţurile scad la sfârşit de august. O cameră dublă cu baie pe hol se închiriază cu 82 de lei. În urmă cu o lună, ea costa 124 lei. Tariful este pentru un sejur de 7 nopţi. De la 3 septembrie, aceeaşi cameră costă doar 67 lei.

La Hotelul Rosiem, din Techirghiol, de trei stele, vă puteţi caza la începutul lunii septembrie cu 160 de lei într-o cameră dublă şi cu 264 de lei într-un apartament. Tarifele sunt pe noapte pentru sejururi de minimum trei nopti şi includ cazare pentru două persoane în cameră dublă şi patru persoane în apartament, cu mic-dejun.

Vremea pe litoral continuă să rămână frumoasă la începutul lunii septembrie. Prognozele meteorologice anunţă temperaturi care urcă, la vremea prânzului, la 27 de grade Celsius, în timp ce valoarea cea mai scăzută în termometre nu va coborî sub 21 de grade Celsius pe timpul zilei. Şi nopţile vor fi calde şi senine.

Atracţii turistice şi evenimente

Turiştii care vin la mare în extrasezon se pot bucura de multe evenimente organizate în Constanţa, pot face excursii de o zi, la cetăţile dobrogene, sau de câteva zile, în Delta Dunării. Vineri, 31 august, la Constanţa începe Festivalul Antic Tomis, care se va desfăşura în acest an la Termele romane. Până pe 2 septembrie inclusiv, copiii şi adulţii pot admira costume de daci şi romani sau se pot delecta la atelierele de meşteşuguri tradiţionale. În piaţa Ovidiu, în perioada 6-9 septembrie, are loc un eveniment legat de una dintre îndeletnicirile străvechi: „Povestea vinului dobrogean“, zona fiind recunoscută pentru soiurile nobile de struguri. Iubitorii de teatru sunt aşteptaţi în oraşul Constanţa, la „Festivalul Internaţional de Teatru Independent“ (FITIC), în intervalul 1-8 septembrie.

Lista hotelurilor înscrise în programul „Litoralul pentru toţi“

 
1 JUPITER MAJESTIC
2 JUPITER DELTA
3 JUPITER OLIMPIC
4 JUPITER CRISTAL
5 NEPTUN RECIF
6 NEPTUN CALLATIS
7 NEPTUN DACIA
8 NEPTUN DOINA
9 NEPTUN Q
10 NEPTUN MIORITA
11 OLIMP PAM BEACH
12 SATURN SATURN
13 SATURN SEMIRAMIS
14 VENUS SANDA
15 VENUS RODICA
16 VENUS TURQUOISE
17 CAP AURORA CALIFORNIA
18 EFORIE NORD NEPTUN
19 EFORIE NORD APOLLO
20 EFORIE NORD TRAIAN
21 EFORIE NORD OVICRIS SELENA
22 EFORIE NORD IBIZA
23 EFORIE NORD MONDIAL
24 EFORIE NORD COMPLEX STEAUA DE MARE/DELFINUL/MEDUZA
25 EFORIE NORD UNION
26 EFORIE NORD DUNAREA
27 EFORIE NORD ASTORIA
28 EFORIE NORD VERA
29 EFORIE NORD AQVATONIC- STEAUA DE MARE
30 EFORIE NORD JENNIFER
31 EFORIE NORD ARTA
32 EFORIE NORD MINERVA
33 EFORIE NORD CUPIDON
34 EFORIE NORD AZUR
35 EFORIE NORD CUPIDON
36 EFORIE NORD FORTUNA
37 EFORIE SUD BRIZA MARII
38 MAMAIA PICCADILLY
39 MAMAIA ZENITH
40 MAMAIA MODERN
41 MAMAIA FLORA
42 MAMAIA ASTORIA
43 MAMAIA VICTORIA
44 MAMAIA DORNA
45 MAMAIA COMPLEX MEDITERANEAN
46 MAMAIA VOILA CARAIMAN
47 MAMAIA PERLA
48 MAMAIA FLORIDA
49 MAMAIA LIDO
50 MAMAIA CENTRAL
51 MAMAIA MODERN
52 MAMAIA MAJESTIC
53 MAMAIA DELTA
54 MAMAIA LAGUNA
 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările