Judecătorii au admis cererea ÎPS Teodosie. Ce se va întâmpla cu pelerinajul de Sfântul Andrei

Judecătorii au admis cererea ÎPS Teodosie. Ce se va întâmpla cu pelerinajul de Sfântul Andrei

IPS Teodosie foto arhivă

Judecătorii Tribunalului Constanţa au decis, iniţial, să judece solicitatea Arhiepiscopiei Tomisului pe data de 4 decembrie, o dată aflată la 4 zile după momentul pelerinajului invocat de ÎPS Teodosie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Arhiepiscopia Tomisului împreună cu mai multe persoane, printre care generalul Mircea Chelaru, profesorul Florian Colgeac, inventatorul Iuliean Horneţ, au depus la Tribunalul Constanţa o cerere de anulare a unei decizii luate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa prin care se interzice ca la pelerinajele religioase să participe alte persoane în afara celor care au domiciliul în localitatea unde are loc evenimentul, transmite News.ro

Tribunalul Constanţa a acordat, iniţial, termen în acest dosar pentru data de 4 decembrie, iar avocatul Arhiepiscopiei a cerut ca judecata cauzei să se petreacă mai devreme, având în vedere că pelerinajul de Sfântul Andrei este programat pe data de 30 noiembrie.

Luni, 23 noiembrie, magistraţii Tribunalului Constanţa au admis „cererea de preschimbare a termenului de judecată stabilit de instanţă în ceea ce priveşte soluţionarea cererii de suspendare a executării actului administrativ contestat. Preschimbă termenul stabilit pentru soluţionarea cererii de suspendare din data de 04.12.2020 pentru data de 24.11.2020”.

“Am solicitat un alt termen, având  în vedere faptul că discutăm despre un interes major naţional, de urgenţă, iar potrivit Codului de Procedura Civilă termenele se pot acorda chiar şi de pe o zi pe alta, în pricinile urgente. Orice termen acordat peste data de 30 noiembrie, când se sărbătoreşte Sfântul Andrei, duce la lipsa de obiect a acţiunii, iar instanţa se va face vinovată de acest aspect. Prin acordarea unui termen la data de 4 decembrie, se urmăreşte atât de instanţă, cât şi de părţile chemate în judecată a rămânerii cauzei fără obiect, ceea ce înseamnă împiedicarea justiţiabilului la actul de justiţie”, a explicat avocatul Diana Iovanovici-Şoşoacă pentru News.ro.

Citeşte şi:

ÎPS Teodosie vrea pelerinaj de Sfântul Andrei, în timp ce Constanţa e în carantină. Ce spun magistraţii

ÎPS Teodosie despre decizia autorităţilor de a interzice pelerinajele: „Îmi voi căuta avocaţi“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările