Fregata franceză Jean Bart va face escală în Portul Constanţa. Sunt programate exerciţii militare cu navele de luptă româneşti şi MIG-uri

Fregata franceză Jean Bart va face escală în Portul Constanţa. Sunt programate exerciţii militare cu navele de luptă româneşti şi MIG-uri

Fregata Jean Bart FOTO Wikipedia

Forţele Navale Române vor desfăşura o serie de activităţi împreună cu fregata franceză „Jean Bart”, în perioada 19-23 mai. 800 de militari români vor participa la exerciţiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Joi, 19 mai, este programat un exerciţiu tip PASSEX, în apele teritoriale româneşti, fiind executat de fregatele  „Mărăşeşti” şi „Jean Bart”, după care nava militară franceză va face o escală în portul Constanţa.
 
Vineri, 20 mai, la ora 15.00, va fi organizată o ceremonie pentru marcarea împlinirii a 20 de ani de la încheierea parteneriatului dintre la Şcoala generală „Jean Bart” din Constanţa şi fregata „Mărăşeşti”. La festivitate va participa Ambasadorul Franţei în România, precum şi reprezentanţi ai echipajelor fregatelor „Jean Bart” şi „Mărăşeşti”.
 
Luni, 23 mai, este prevăzut un exerciţiu bilateral româno-francez, la care vor participa şapte nave militare româneşti şi aproximativ 800 de marinari militari români, precum şi două avioane MIG-21 Lancer ale Forţelor Aeriene Române.
 
Fregata „Jean Bart” este o navă din clasa F 70AA, care poate desfăşura misiuni de luptă antiaeriană în cadrul operaţiunilor aero-maritime, precum şi operaţii de gestionare crize maritime. Nava poate interveni în 
orice zonă de pe glob, împreună cu alte platforme militare aliate sau internaţionale.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările