Fostul primar al Mangaliei, Mihai Claudiu Tusac, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu şi conflict de interese

Fostul primar al Mangaliei, Mihai Claudiu Tusac, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu
şi conflict de interese

Mihai Claudiu Tusac, fost primar al Mangaliei între 2008 şi 2012.

Fostul primar al municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu şi conflict de interese, ambele în formă continuată. Împreună cu fostul edil va fi judecat şi un avocat din cadrul Baroului Tulcea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a lui Mihai Claudiu Tusac, fost primar al municipiului Mangalia, pentru
abuz în serviciu, în formă continuată şi conflict de interese, în formă continuată şi a lui Laurenţiu Iulian Dumitraşcu, avocat în Baroul Tulcea, pentru complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată şi complicitate la conflict de interese, în formă continuată.

În perioada noiembrie 2010 – septembrie 2012, Mihai Claudiu Tusac, în calitate de primar al municipiului Mangalia, a efectuat plăţi nelegale pentru un număr de 95 de contracte de asistenţă juridică, încheiate cu Laurenţiu Iulian Dumitraşcu, deşi în perioada respectivă, acesta din urmă era angajatul Primăriei municipiului Mangalia, fiind doar suspendat, la cerere, din funcţia de şef al Serviciului Juridic.

În baza acestor contracte, Laurenţiu Iulian Dumitraşcu urma să efectueze în beneficiul Primăriei municipiului Mangalia aceleaşi activităţi pe care le presta şi în calitate de funcţionar public, însă în schimbul unor remuneraţii de aproximativ 12 ori, mai mari decât salariul. La baza efectuării plăţilor din fonduri publice către Laurenţiu Iulian Dumitraşcu nu au existat nici un fel de documente justificative, din care să rezulte că serviciile, a căror contravaloare a fost achitată, au fost efectuate şi recepţionate, susţin procurorii DNA. 

Prin acţiunile sale, Mihai Claudiu Tusac a provocat Primăriei municipiului Mangalia un prejudiciu de 437.879,98 lei. În cauză, a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparţine lui Laurenţiu Iulian Dumitraşcu.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Constanţa.

Vă mai recomandăm:

Claudiu Tusac se retrage din cursa electorală pentru Primăria Mangalia, aşa cum l-a sfătuit Radu Mazăre

Referendum la Mangalia pentru rezilierea contractului cu firma Callatis Therm SA, care i-a lăsat pe oameni fără căldură

Primarul din Mangalia, Claudiu Tusac, a câştigat procesul cu prefectul Constanţei
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările