Starea pacientului cu coronavirus internat la Cluj. Medicii testează două probe noi din Alba şi Bihor

Starea pacientului cu coronavirus internat la Cluj. Medicii testează două probe noi din Alba şi Bihor

Un pacient cu coronavirus este internat la Cluj.

Starea pacientului cu coronavirus internat la Cluj este staţionară. Medicii testează două probe, una din Alba şi alta din Bihor.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
„Starea pacientului din Maramureş este staţionară. Nu este la Terapie Intensivă, este în continuare internat pe secţie”, susţin reprezentanţii Prefecturii Cluj.

De asemenea, medicii testează cele două probe la Cluj, cea din Alba şi una din Bihor.
 
Referitor la cazul maramureşeanului internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj, prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a făcut, vineri seara, următoarele precizări: 
„Acesta este un bărbat de 45 de ani, care vine din zona din afara definiţiei de caz, în afara zonelor din Italia carantinate sau cele care se află, în prezent în definiţie, fiind una dintre cele 2 persoane pentru care se aştepta rezultatul infecţiei cu Coronavirus la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca. Conform buletinului de analize medicale efectuate la Timişoara, se confirmă infecţia cu Coronavirus. În cursul zilei de astăzi, se vor finaliza şi rezultatele analizelor efectuate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, acestea aflându-se în prezent în lucru.  Încă din momentul transferului de la Baia Mare, s-a urmat cu stricteţe protocolul prevăzut în aceste situaţii, astfel că nu a existat contact cu cazul, cu excepţia echipei medicale special pregătite pentru transportul în siguranţă şi intervenţia specifică. De asemenea, persoana a fost internată în secţia clinică, pe circuitul separat de preluare”, se subliniază într-un comunicat. 
 
Prefectul Clujului a mai precizat faptul că diagnosticul pacientului este de pneumonie interstiţială, cu manifestări de astenie şi dificultăţi respiratorii uşoare la efort în cazul deplasării. Starea generală de sănătate este relativ bună, fară elemente de gravitate.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: