Trasportatorii, traşi pe dreapta de poliţişti. Peste 1.300 de amenzi au fost aplicate pentru depăşirea vitezei

Trasportatorii, traşi pe dreapta de poliţişti. Peste 1.300 de amenzi au fost aplicate pentru depăşirea vitezei

Razie în trafic FOTO IPJ Călăraşi

Timp de două zile, poliţiştii rutieri au verificat respectarea legislaţiei din domeniul transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane. Au fost aplicate peste 200 de sancţiuni pentru încălcarea normelor referitoare la operatorii de transport rutier.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Pe parcursul zilelor de miercuri, 20 mai, şi joi, 21 mai, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere, poliţiştii au acţionat la nivel naţional pentru verificarea legalităţii transportului public de persoane şi a circulaţiei pe autostrăzi, drumuri naţionale şi judeţene. Echipele de control au verificat 14.140 de autovehicule, fiind aplicate 4.394 de sancţiuni contravenţionale şi constatate 54 de infracţiuni, dintre care 43 la regimul rutier.
 
Din totalul sancţiunilor contravenţionale aplicate, 133 au fost pentru nerespectarea timpilor de conducere şi odihnă, 202 pentru încălcarea normelor referitoare la operatorii de transport rutier şi peste 4.000 pentru încălcarea O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Sancţiunile rutiere au vizat conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice (23), depăşirea vitezei legale (1.362), lipsa I.T.P. (68), precum şi alte abateri rutiere (2.572).
 
De asemenea, în 243 de cazuri au fost reţinute permisele de conducere, iar în alte 172 au fost reţinute certificatele de înmatriculare.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: