Ziua Naţională, fără ospăţul cu fasole şi vin fiert. Noroc cu restaurantele care livrează la domiciliu VIDEO

Ziua Naţională, fără ospăţul cu fasole şi vin fiert. Noroc cu restaurantele care livrează la domiciliu VIDEO

Restaurantele au preparat mai multă fasole decât în celelalte zile

Sutele de buzoieni care în alţi ani, pe 1 decembrie, aşteptau la cozi imense porţia de mâncare cu vin fiert, au găsit astăzi  un peisaj trist. Din cauza pandemiei, autorităţile au anulat festinul public iar pofticioşilor nu le-a mai rămas ca soluţie decât să comande fasolea de la restaurante.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
La Buzău, festivităţile de Ziua Naţională s-au limitat la dezvelirea unui monument şi un scurt ceremonial militar. Dezamăgirea celor care au venit în Parcul Crâng a fost mare atunci când au descoperit că lipsesc parada şi fasolea făcută la cazan.
 
”Mulţi nu au ştiut că nu se mai dă fasolea, nu mai e ce-a fost odată. Mai erau oameni mai amărâţi sau care veneau că aşa era tradiţia, iar pentru ei era o satisfacţie. Acum nu s-a mai ţinut nimic”, este constatarea unui buzoian.
 
În această zi, pofticioşilor nu le-a mai rămas ca soluţie decât să comande fasolea de la restaurante cu livrare la domiciliu. La Buzău, una dintre firmele de catering cu sediul în Verneşti a primit comenzi pentru fasole cu cârnaţi sau cu ciolan încă din ajunul Zilei Naţionale. 
 
Bucătarii sunt nevoiţi să prepare triplu faţă de alte zile. ”Nu este român care să nu aibă astăzi o fasole cu cârnaţi sau cu ciolan afumat, ori varză călită. Din păcate, perioada grea ne obligă să mergem mai mult pe livrări la domiciliu”, spune Elena Mihalcea, bucătar la restaurantul Antique.
 
 
Fasolea preparată pentru Ziua Naţională are la bază numai ingrediente locale, de la grădinari şi producători de afumături din zona Buzăului. ” Noi ne-am străduit să le preparăm cu legumele bio, de la ţăranii din Buzău; chiar şi fasolea, şi cârnaţii de Pleşcoi, şi ciolanul, pe toate le avem din Buzău”,  declară Niculina Suliman, bucătar.
 
Bucătarii şi livratorii firmei de catering sărbătoresc Ziua Naţională prin multă muncă. Lucrează ca furnicile încă de la primele ore ale zilei, pentru a onora zecile de comenzi care sosesc din toate cartierele oraşului. ” Sunt mai multe comenzi decât în alte zile mai ales la fasole şi varză. Colegul nostru deja a plecat pe traseu”, spune Aura Dragomir, de la firma de catering cu sediul în Verneşti. 
 
Preţul unui meniu care include şi o porţie de fasole costă între 17 şi 20 de lei. Friptura la jar şi micii au şi ei mare căutare, astăzi, la zi de mare sărbătoare a românilor. 
 
Vă recomandăm să mai citiţi: 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările