Vulpea Foxy, prietena turiştilor care vizitează Vulcanii Noroioşi. Ce alte animale pot fi întâlnite în Ţinutul Buzăului VIDEO

Vulpea Foxy, prietena turiştilor care vizitează Vulcanii Noroioşi. Ce alte animale pot fi întâlnite în Ţinutul Buzăului VIDEO

Sursa Iulian Bunilă

Şansa de a vedea animale sălbatice în habitatul lor este unul dintre motivele pentru care este cazul să vă planificaţi o excursie în Ţinutul Buzăului. Dacă ajungeţi la Vulcanii Noroioşi, o puteţi întâlni pe Foxy, o vulpe curioasă şi curajoasă, prietena rulotiştilor care campează la Pâclele Mici.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Frumoasa sălbăticiune îşi face deseori apariţia în apropierea terasei, unde ştie că primeşte mai mereu o porţie de mâncare, de la clienţi sau administratorii campingului.  
 
”De o jumătate de ani ne vizitează. Mai am un pic şi o dresez să fie ascultătoare. Deocamdată, trebuie să fim atenţi şi să stergem mesele după vizitele ei, pentru că a prins curaj şi urcă pe mese când nu sunt clienţi”, spune Aurel Boboc, administrator camping.
 
Prietenoasa Foxy îşi face frecvent apariţia printre rulotele parcate în perimetrul de la poalele Vulcanilor Noroioşi. 
 
După ce primeşte aprecieri şi mâncare de la turişti, vulpea se retrage în sălbăticie, însă pentru scurtă vreme.  
 
 
Vulcanii Noroioşi fac parte din Geoparcul ”Ţinutul Buzăului”, o zonă complet rurală, unde aproape toată lumea trăieşte în armonie cu natura, inclusiv cu animalele sălbatice care sălăşluiesc pe aceste meleaguri.
 
Fotografii angrenaţi în promovarea ”Ţinutului Buzăului”, publică frecvent pe Facebook ilustraţii care arată bogăţia şi diversitatea faunei din acest teritoriu. Lupii, urşii, mistreţii, cerbii sunt nelipsiţi din tabloul natural oferit de ”Ţinutul Buzăului”.  
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările