Motivul pentru care autorităţile au închis definitiv un centru de plasament din Buzău

Motivul pentru care autorităţile au închis definitiv un centru de plasament din Buzău

Arhivă adevarul.ro

Centrul de plasament din cadrul Complexului de Servicii Comunitare nr. 2 Buzău devine prima unitate din subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău care îşi încetează activitatea. Cei mai mulţi dintre micii beneficiari au fost plasaţi în apartamente de tip familial.

Ştiri pe aceeaşi temă


Închiderea centrului a fost pregătită de acum de doi ani, timp în care, cu sprijinul Fundaţiei SERA România, unii dintre copii au fost reintegraţi în familie, iar cei în cazul cărora reintegrarea în familie nu a fost posibilă au fost plasaţi în apartamente de tip familial.

Valoarea estimată a proiectului de închidere este de 100.000 euro, din care un procent de 60% este asumat de Fundaţia SERA România, iar 40%, de către Consiliul Judeţean Buzău, care a alocat fonduri pentru achiziţionarea a patru apartamente.

În viitor, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău va închide şi Centrul rezidential pentru recuperarea si reabilitarea copilului cu tulburări de comportament nr. 5 din Beceni. 

Procedurile de închidere a celor două centre se înscriu în programul naţional de dezinstituţionalizare a copiilor aflaţi în centrele de plasament aparţinând sistemului de protectie, proces asumat de România prin acordul de parteneriat aprobat de Comisia Europeană pentru perioada 2014-2020.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările