Doi tâlhari au năvălit peste o familie de bătrâni. Proprietarul a încercat în zadar să ascundă banii în lenjeria intimă

Doi tâlhari au năvălit peste o familie de bătrâni. Proprietarul a încercat în zadar să ascundă banii în lenjeria intimă

Arhivă IPJ Buzău

Doi bătrâni din comuna buzoiană Smeeni au fost tâlhăriţi, miercuri, 30 iunie, în zorii zilei, de doi indivizi cu cagule trase pe cap şi mănuşi în mâini. Infractorii au devenit violenţi când au fost surprinşi de proprietar.

Victimele sunt doi bătrâni din satul Călţuna, soţ şi soţie, el de 89 de ani, ea, de 84 de ani. În noaptea de miercuri spre joi (29/30 iunie), au trăit cea mai mare cumpănă a vieţii lor.

Povestea de groază începe în momentul în care bătrânul de aproape 90 de ani a ieşit din odaia în care dormea pentru a merge să-şi facă nevoile. Era aproape ora 3.

Proprietarul gospodăriei a văzut lumina aprinsă într-una dintre camerele din spate, iar când a intrat a sesizat dezordine în încăpere, indiciu care i-a sugerat imediat că cineva le spărsese casa.

Bătrânul s-a repezit să-şi ia banii din locul în care îi ţinea ascunşi şi i-a dosit în lenjeria intimă. Ghinionul a făcut ca la ieşirea din casă să dea nas în nas cu tâlharii.

Unul dintre ei a început să-l ameninţe pe proprietar să-i dea banii şi a devenit agresiv, enervat fiind de refuzul victimei de a-i ceda. Infractorul l-a îmbrâncit apoi l-a lovit pe bătrân peste faţă şi i-a rupt un neg. 

După ce i-au luat banii din lenjeria intimă, 2.700 de lei, indivizii au părăsit curtea şi s-au făcut nevăzuţi. Victima, plină de sânge, a intrat apoi în casă şi, după ce i-a povestit soţiei păţania, a sunat la 112.

Tâlharii ar fi premeditat totul, dovadă fiind faptul că au spart atât camerele de supraveghere amplasate de primarie prin sat, cât şi pe cele aflate în gospodăria bătrânilor. Poliţia îi caută de atunci pe infractori.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările