Dezinfecţie zilnică în autobuzele şi spaţiile de joacă din municipiul Buzău

Dezinfecţie zilnică în autobuzele şi spaţiile de joacă din municipiul Buzău

Arhivă

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat noi măsuri pentru prevenirea şi combaterea infecţiilor cu noul coronavirus. În acest sens, Primăria a dispus primele măsuri de protecţie împotriva coronavirusului Covid 19, atât la nivel de instituţii cât şi pentru protejarea populaţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă


Până în acest moment, la nivelul judeţului sunt monitorizate la domiciliu mai multe persoane, dar nu a fost confirmat încă niciun caz de infectare cu Covid 19.

Conform hotărârii CJSU Buzău, Municipalitatea trebuie să identifice spaţii de carantinare şi să achiziţioneze şi un modul container pe care să-l pună la dispoziţie atunci când va fi nevoie.

Cele trei containere-locuinţă au fost achiziţionate de Primărie în mandatul anterior pentru a fi puse la dispoziţia persoanelor fără adăpost. Au fost cumpărate patru astfel de module, dintre care doar unul a fost ocupat.

”Ne-am adresat Direcţiei de Sănătate pentru a ne face câteva recomandări pentru perioada imediat următoare. Mă refer aici la autobuzele Trans Bus, la celelalte societăţi din subordine, dar şi zonele de parcuri. Mijloacele de transport în comun şi locurile de joacă din oraş vor fi dezinfectate în fiecare zi”, spune Ionuţ Apostu, viceprimar.

Spitalul Judeţean de Urgenţă a amenajat un spaţiu de carantinare pentru persoanele care prezintă risc ridicat de infecţie cu noul coronavirus în incinta secţiei de Boli Infecţioase.

Toţi cei care doresc să afle informaţii despre situaţiile legate de Covid 19 pot apela numărul gratuit 0800800358.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările