Decizie favorabilă Liceului de Arte Buzău a Curţii de Apel Ploieşti, în procesul cu părinţii unui elev exmatriculat

Decizie favorabilă Liceului de Arte Buzău a Curţii de Apel Ploieşti, în procesul cu părinţii unui elev exmatriculat

Dan Ungureanu este acum elev al unui liceu din Bucureşti

Liceul de Arte „Margareta Sterian” a câştigat recursul la sentinţa Tribunalului Buzău, prin care un elev exmatriculat în 2015 pentru indisciplină era trimis înapoi, în băncile aceleiaşi şcoli. Curtea de Apel Ploieşti a hotărât ca fiind justificată decizia de exmatriculare a lui Dan Ungureanu Junior, elev de clasa a XI-a la acea dată, fără drept de înscriere la Liceul de Artă.


„Curtea reţine că sancţiunea exmatriculării intimatului fără drept de înscriere la liceul pârât nu a fost stabilită în mod arbitrar, ci a ţinut seama de sancţiunile anterioare aplicate intimatului, fiind proporţională cu gravitatea abaterilor repetate săvârşite de intimat, urmând altor sancţiuni mai uşoare aplicate acestuia”, se arată în decizia Curţii de Apel Ploieşti.

Mai mult, intimatul este obligat să plătească liceului 200 lei cheltuieli de judecată. Decizia Curţii de Apel Ploieşti este definitivă.

Printr-un comunicat de presă, conducerea liceului ”salută corectitudinea şi obiectivitatea instanţei de judecată, apreciază modul profesionist în care a fost analizat dosarul în cauză şi recunoaşte că, atât timp cât justiţia îşi face datoria şi procedurile au fost respectate, acest rezultat era previzibil”.

După prima victorie în instanţă, când Tribunalul Buzău a considerat că faptele de care este acuzat elevul nu sunt deosebit de grave pentru a justifica aplicarea sancţiunii exmatriculării fără drept de reînscriere la Liceul de Arte, Dan Ungureanu Junior anunţa că nu se mai întoarce la liceul din Buzău.

„Problemele au început când fiul meu i-a scris într-un test profesoarei de istorie că nu s-a pregătit pentru lucrare, deoarece nu a înţeles lecţia. Am fost chemată într-o şedinţă la care au participat mai mulţi profesori, alături de directoarea Mioara Sîngeorzan. Au sărit precum şacalii asupra mea, am izbucnit în plâns şi mi s-a sugerat ca ar fi bine să-l transfer. Nu am vrut să-l transfer deoarece este talentat şi-i place ceea ce face. În paralel, el mergea şi la cursurile de la Palatul Copiilor, iar din acest motiv a şi fost exmatriculat”, a spus Simona Ungureanu, mama elevului exmatriculat.

Dan Ungureanu Junior a fost exmatriculat în 2015. „Elevul Dan Ungureanu a avut dese derapaje indisciplinare, care au afectat de multe ori activitatea clasei din care făcea parte. Avem plângeri de la colegii lui şi nu cred că-l putem primi înapoi”, a declarat la scurt timp după exmatricularea elevului Mioara Sîngeorzan, directoarea liceului din Buzău.

Potrivit conducerii şcolii, Dan Ungureanu a avut un grav derapaj disciplinar, atunci când la simularea de Bacalaureat din 2015 a desenat o svastică pe o ciornă, în semn de protest faţă de o profesoară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: