Curtea de Apel Ploieşti a decis: Stoian, Wamsiedel şi Palcău pot reveni la conducerea Inspectoratului Şcolar Buzău

Curtea de Apel Ploieşti a decis: Stoian, Wamsiedel şi Palcău pot reveni la conducerea Inspectoratului Şcolar Buzău

Un nou episod în scandalul de la Inspectoratul Şcolar Buzău, unde echipele de conducere s-au schimbat de mai multe ori într-un singur an. Curtea de Apel Ploieşti s-a pronunţat miercuri într-unul dintre procesele deschise de fostele şefe ale Inspectoratului Şcolar Buzău împotriva Ministerului Educaţiei. Instanţa a decis suspendarea executării ordinului de demitere a celor trei, din data 27 martie 2018.

Ştiri pe aceeaşi temă


Cele trei inspectoare, înlăturate de la IŞJ în luna aprilie, au primit astăzi două decizii care le sunt favorabile cel puţin până la intrarea pe fond a proceselor. 

O primă decizie a instanţei a fost dată de magistraţii Curţii de Apel Ploieşti, care au dispus suspendarea executării actului administrativ prin care cele trei şefe primeau calificativ nesatisfăcător. 

„Mă bucur că s-a făcut dreptate pentru că am muncit foarte mult. Era o nedreptate ca munca de 31 de ani a unui om să fie aruncată la gunoi”, a declarat Daniela Palcău.
„Din punctul meu de vedere s-a reparat o injustiţie. Alte comentarii în acest moment nu vreau să fac”, a declarat Nela Wamsiedel după aflarea deciziei instanţei.
„Nu ştiu câte procese să mai câştigăm ca să ne lase să lucrăm. În ceea ne ne priveşte, urmează să trimitem către Ministerul Educaţiei decizia instanţei pentru ca ministrul să ia act de ea”, a declarat Florina Stoian.

Cei trei şefe suspendate ale IŞJ Buzău, Florina Stoian, Nela Wamsiedel şi Daniela Palcău, nu vor reveni în fruntea Inspectoratului Şcolar Buzău de mâine, chiar dacă cele două decizii dictate astăzi de instanţă în războiul cu Ministerul Educaţiei le sunt favorabile.

Florina Stoian a declarat că nu revine în biroul de conducere din care a fost dată afară acum trei luni până nu află ce decizie ia Ministerul.

În cazul în care trioul Stoian, Wamsidel şi Palcău va reveni la conducerea IŞJ Buzău, vor fi trimise înapoi la catedre Otilia Trifan, Geta Burducea şi Daniela Lăptoiu, ultima numită cu nici două săptămâni în urmă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările