Se schiază în condiţii excelente pe pârtiile din Poiana Braşov şi Predeal

Se schiază în condiţii excelente pe
pârtiile din Poiana Braşov şi Predeal

Pârtia Bradul este cea mai aglomerată din staţiunea Poiana Braşov. FOTOAdevărul.

Vremea din acest weekend este perfectă pentru schi în Poiana Braşov şi Predeal. Temperaturile se vor încadra între -8 şi -4 grade Celsius, iar stratul de zăpadă măsoară 80 de cm în Predeal şi 70 de cm în Poiana Braşov.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Poiană se schiază pe pârtia Drumul Roşu, (5,8 kilometri) şi variantele sale, de 2,95 kilometri lungime, pe pîrtia Lupului (2,62 kilometri) şi variantele pentru pîrtia Lupului (1,84 kilometri), pe Sub Teleferic (2,86 kilometri) şi Kanzel (0,80 kilometri)- toate considerate dificile, pe pîrtiile Sulinar (2,82 kilometri) şi variantele sale (1,70 kilometri), de dificultate medie, pe Bradul (0,50 kilometri) şi Stadion (0,10 kilometri), de dificultate uşoară. În premieră pârtia Bradul, care este şi cea mai aglomerată are instalaţie de nocturnă, Restul instalaţiilor funcţionează între orele 9.00 şi 17.00. Pe Bradul se poate schia până la ora 20.00.

Preţurile la cazare variază între 50 şi 150 de euro de persoană pe noapte în funcţie de luxul din hotel. Înschirierea echipamentului de schi costă  între 30 şi 40 de lei pe zi.

Cât costă transportul pe cablu în Poiana Braşov

Biletul pentru urcare/coborâre cu telecabina sau telegondola este de 19 lei/călătorie pentru adulţi şi 10 lei pentru copii, iar un bilet cu o urcare şi o coborâre este 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii.

În cazul cartelelor de acces, acestea vor putea fi achiziţionate şi/sau încărcate cu 6 până la 240 de puncte. Şase puncte costă 25 de lei pentru adulţi şi 13 lei petnru copii, însă costul pentru fiecare punct scade semnificativ dacă sunt achiziţionate pachete cu mai multe puncte
De exemplu, o cartelă de 30 de puncte costă 85 de lei pentru adulţi şi 45 de lei pentru copii, iar una de 240 de puncte, 475 de lei pentru adulţi şi 260 de lei pentru copii.

Pentru fiecare urcare în baza cartelei cu puncte, vor fi taxate şase puncte pentru telecabina Capra Neagră şi telegondolă, cinci puncte pentru telecabina Kanzel, patru puncte pentru telecabina Ruia, trei puncte pentru telecabina Lupului, două puncte pentru teleschiurile Bradul şi Ruia sub teleferic, şi un punct pentru teleschiurile Stadion şi Kanzel.

Distracţie şi la Predeal

În staţiunea Predeal se schiază pe toate pârtiile: Cocoş, Subteleferic, Clăbucet, Clăbucet Varianta şi Clăbucet MTR, toate fiind în stare foarte bună. Pârtiile au şi instalaţie de nocturnă şi se poate schia până la ora 21.00. Majoritatea au o lungime între 500 şi 700 de metri. Cazarea costă între 30 şi 100 de euro pe noapte de persoană, iar echipamentul de schi se poate închiria cu 30-40 de lei pe zi.  O urcare sau o coborâre cu telescaunul costă 11 lei, iar un drum dus-întors 18 lei. La Predeal se poate achiziţiona şi un skipass nelimitat. Acesta costă 143 de lei pe zi pentru adulţi şi 94 de lei pentru copii. Preţul pentru două zile este de 262 de lei pentru adulţi şi 172 de lei pentru copii, iar pentru trei zile, 376 de lei pentru adulţi şi 244 de lei pentru copii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările