Consiliul Judeţean vrea să vândă Busul Turistic. L-a cumpărat cu 300.000 de euro, dar nimeni nu oferă acum mai mult de 15.000 de euro

Consiliul Judeţean vrea să vândă Busul Turistic. L-a
cumpărat cu 300.000 de euro, dar nimeni nu oferă acum mai mult de 15.000 de
euro

Autobuzul turistic este ţinut în garaj de aproape un an. FOTOArhivă.

Autobuzul turistic supraetajat este un exemplu clar de eşec în turism. A costat 300.000 de euro, nu a făcut profit, iar de anul trecut stă degraba. Consiliul Judeţean nu a reuşit să îl închirieze, iar acum vrea să îl vândă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Arătat publicului cu mare tam tam ca un adevărat magnet pentru turişti, autobuzul etajat s-a dovedit a fi o afacere păguboasă făcută de Consiliul Judeţean Braşov.

Autobuzul a fost cumpărat în 2007 şi a costat 300.000 de euro. Făcea curse în centrul istoric, dar de multe ori a stat degeaba. Nu era acoperit şi în zilele ploioase nu era folosit. Cum la Braşov vremea nu este una extrem de caldă, autobuzul era practic folosit cam patru luni pe an. De asemenea nu pleca în cursă dacă nu se strângeau măcar 10 turişti pentru că nu se justifica consumul de combustibil. În plus distanţele la Braşov sunt mari, astfel că mulţi turişti preferă să exploreze oraşul la pas şi de aceea turul nu a avut prea mult succes. Un calcul făcut de consilierii judeţeni a arătat că asigurarea, inspecţiile tehnice, autorizaţiile de circulaţie, plus consumul de combustibil se ridică la 40.000-50.000 de lei pe an. Anul trecut în iunie anul trecut autobuzul a fost tras pe dreapta după ce în ultimul an în care a circulat a adus încasări de 20.000 de lei, iar chetuielile au fost mai mult decât duble adică 50.000 de lei.

Din iunie 2015 Consiliul Judeţean a tot încercat să îl închirieze, dar nu s-au găsit doritori. Edilii vor să organizeze chiar şi o licitaţie pentru a-l închiria. Consiliul Judeţean ar vrea şi să îl vândă, dar ofertele primate se ridică la doar 5% din valoarea cu care a fost cumpărat autobuzul. „Am primit oferte de la Arad şi de la Oradea. Una dintre sumele vehiculate, şi anume 15.000 de euro, este însă de 20 de ori mai mică faţă de cât a investit Consiliul Judeţean în 2007 pentru achiziţia lui“, a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Gabor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: