Braşovul a rămas fără firma de termoficare. Tetkron nu mai are licenţă de operare. Care sunt soluţiile Primăriei

Braşovul a rămas fără firma de termoficare. Tetkron nu mai are licenţă de operare. Care sunt soluţiile Primăriei

Tetkron SRLa rămas fără licenţă de operare din cauza incompetenţei conducerii societăţii FOTO newsbv.ro

Viceprimarul Ciprian Bucur a anunţat că în cel mai scurt timp se va înfiinţa un serviciu public de termoficare, cu o organigramă „suplă şi eficientă”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Înfiinţarea serviciului va fi propusă la prima şedinţă a Consiliului Local, care dacă nu va fi blocat din interese personale şi politice, va intra foarte rapid în funcţiune”, a afirmat Bucur.

Plata pierderilor de către Primărie pentru Tetkron nu este legală, din cauză că legile în vigoare prevăd că aceste sume de bani pot fi plătite doar către societăţi care deţin licenţă de operare. Însă, Tetkron a pierdut această licenţă, iar acoperirea pierderilor este ilegală, a precizat edilul.El a precizat că la această oră au probleme şapte unităţi şcolare şi trei săli de sport (este vorba despre grădiniţele 1, 12, 15 şi grădiinţa de la Aprily Lajos, şcl. gen. nr. 3, Liceul sportiv de pe strada Cocorului, Liceul silvic Dumitru Rucăreanu, şi sălile de de sport de la şcolile generale nr. 1, 13 şi 30), dar începând de astăzi s-au luat măsuri pentru instalarea de centrale termice proprii, astfel încât în cel mult trei săptămâni problema este rezolvată. După înfiinţarea servicului public de termoficare şi aprobarea unui regulament de funcţionare, acesta  va opera centralele şi punctele termice din proprietatea municipiului. Aceasta este soluţia cea mai rapidă pentru reluarea furnizării agentului termic, precizează viceprimarul Braşovului.

„În prima fază va porni cu activele existente, cele 23 de centrale termice din Municipiul Braşov. Zona Astra va fi deservită, zona Bartolomeu, Aurel Vlaicu, Iuliu Maniu, o mare parte din municipiu va fi deservită, iar pe viitor vom analiza posibilitatea de a încheia contracte cu furnizori care vor fi pe piaţă la momentul respectiv”, a precizat Bucur.

Acesta a precizat că posibilitatea intrării Tetkron în insolenţă voluntară va fi laută după o analiză a speciliştilor Primăriei. El a mai menţionat că Primrăia nu este în pericol de a i se bloca conturile, pentru că datoriile Tetkron către Bepco SRL ţin de un contract între cele două părţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: