VIDEO Contrabandişti opriţi cu focuri de armă. Cum au introdus în ţară zeci de tone de combustibil fără să trezească suspiciuni

VIDEO Contrabandişti
opriţi cu focuri de armă. Cum au introdus în ţară zeci de tone de combustibil
fără să trezească suspiciuni

Foto: IPJ Brăila

Şase persoane au fost reţinute sub acuzaţia de contrabandă calificată după ce au fost surprinse de poliţişti în timp ce descărcau pe malul Dunării, în dreptul localităţii Gropeni, judeţul Brăila, zeci de butoaie de motorină dintr-un vas aflat sub pavilion sârbesc.

În noaptea de 2 spre 3 octombrie, poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Galaţi - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila au prins în flagrant delict 7 persoane, cu vârsta cuprinsă între 25 şi 38 de ani, în timp ce descărcau pe malul Dunării, în dreptul localităţii Gropeni, judeţul Brăila, 20 de butoaie de motorină dintr-un vas aflat sub pavilion sârbesc.

Pentru prinderea contrabandiştilor, poliţiştii au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri de avertisment.

”Din cercetări a reieşit că, în perioada mai-septembrie 2019, membrii grupării ar fi efectuat operaţiuni de contrabandă cu combustibil, introdus în ţară de ambarcaţiuni aflate sub pavilion străin, care tranzitau teritoriul României”, a declarat inspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Poliţiştii au efectuat 18 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Brăila, şi au pus în aplicare 46 de mandate de aducere, emise pe numele membrilor grupului infracţional organizat. De asemenea, oamenii legii au indisponibilizat 4.000 de litri de motorină şi au ridicat 3 autoturisme, 3 bărci, 26 de telefoane mobile şi 27.950 de lei.

Pe vasul sub pavilion sârbesc, poliţiştii au descoperit mijloacele utilizate pentru comunicarea cu membrii echipajului şi instalaţia folosită pentru descărcarea combustibilului. 6 persoane au fost reţinute până acum în acest caz sub acuzaţia de contrabandă calificată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: